En Sıcak Konular

Profesöre özel hastane yolu açıldı

4 Ocak 2014 11:08 tsi
Profesöre özel hastane yolu açıldı Tam Gün düzenlemesi Meclis’te kabul edilerek yasalaştı. Profesör ve doçentler, mesai dışında özel hastane ve vakıf üniversitelerinde çalışabilecek. Sağlık personeline şiddet tutuklama sebebi.

Profesöre özel hastane yolu açıldı

Hürriyet

 

Tam Gün düzenlemesi Meclis'te kabul edilerek yasalaştı. Profesör ve doçentler, mesai dışında özel hastane ve vakıf üniversitelerinde çalışabilecek. Sağlık personeline şiddet tutuklama sebebi.

SAĞLIKTA köklü değişiklikler getiren Tam Gün düzenlemesi Meclis'te kabul edilerek yasalaştı. Yasa, profesör ve doçentlerin mesai dışında özel hastane ve vakıf üniversitelerinde çalışabilmesinden, sağlık personeline yönelik şiddetin tutuklama sebebi sayılmasına, aile hekimlerinin nöbet tutmasından, ilaçların internetten satışının yasaklanmasına, sünneti sadece doktorların yapmasından, yurtdışından getirilen kadavralarda "soykırıma uğramama" şartına kadar pek çok önemli düzenlemeyi içeriyor. Önceki akşam kabul edilen yasada sağlık alanında şu yenilikler getirildi:

Memur büro açamaz
Sağlık personeli, mesai dışında da hastane ya da sağlık kuruluşuna çağrılabilecek. Bakanlığa yapılacak kayıt ve bildirimlerden de ücret alınacak.
Memurlar, mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane açamayacak, gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait bir iş yerinde veya vakıf yüksek öğretim kurumlarında çalışamayacak.
Profesör ve doçentler, toplam sayının yüzde 50'sini geçmemek üzere mesai dışında özel hastane ve vakıf üniversitesi hastanesinde çalışabilecek. Özel hastane ve vakıf üniversitesi hastaneleri, tabip ve diş tabibi kadro sayılarının yüzde 20'sini geçmemek üzere üniversite ile sözleşme yapabilecek.
TSK mensubu subaylar, harp okulları, fakülteler, yüksek okullar ve astsubay okullarında öğrenim yapan askeri öğrenciler, ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamayacak. GATA'da sözleşmeli profesör ve doçent çalıştırılabilecek.

Kadavradan organ alımı
KORNEA gibi ceset üzerinde bir değişiklik yapmayan dokular, aksine bir vasiyet ibraz edilmediği takdirde alınabilecek. Ayrıca, otopsi işlemi tamamlanmış olmak kaydıyla, vücudunu ölümden sonra inceleme ve araştırma faaliyetlerinde faydalanılmak üzere vasiyet edenler ile yataklı tedavi kurumlarında ölen veya bunların morglarına getirilen ve kimsenin sahip çıkmadığı cesetler, bilimsel araştırmalarda kullanılmak üzere yüksek öğretim kurumlarına verilebilecek..

Aile hekimlerine 8 saat nöbet geldi
EĞİTİM ve araştırma hastaneleri ile üniversitelerle birlikte kullanımdaki hastanelerde çalışan profesör ve doçentler, bir yıllık sözleşme ile özel hastane ve vakıf üniversitesi hastanelerinde çalışabilecek. Aile hekimlerine mesai saatleri dışında, diğer sağlık kuruluşlarında ayda en az 8 saat, ihtiyaç halinde bu sürenin üzerinde nöbet görevi verilecek.

Profesörler mesai dışında özel hastanelerde çalışabilecek

Doktora şiddet tutuklama sebebi

Sünneti sadece doktorlar yapacak

Kadavralarda 'soykırıma uğramama' şartı

Aile hekimi nöbet tutacak


Bu haber 1,786 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,820 µs