En Sıcak Konular

Uçakta alkol dönemi bitiyor

8 Ocak 2014 11:09 tsi
Uçakta alkol dönemi bitiyor Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği, mart ayında Kanada'nın Montreal kentinde düzenleneceği toplantıda uçaklarda alkol servisi konusunu masaya yatıracak.

Uçakta alkol dönemi bitiyor

Sözcü 

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği, mart ayında Kanada'nın Montreal kentinde düzenleneceği toplantıda uçaklarda alkol servisi konusunu masaya yatıracak.
Dünyadaki birçok havayolu şirketinden ve çok sayıda yolcudan konuyla ilgili şikâyet gelirken alkol kullanımına bağlı olarak meydana gelen olumsuz durumların da arttığına dikkat çekiliyor.
Geçtiğimiz ay İskoçya’nın Glasgow kentinden İspanya ‘daki Ibiza Adaları’na uçuş yapan bir uçakta sarhoş olan bir yolcunun diğer yolcuları önce rahatsız etmesi ardından da saldırmaya başlaması üzerine uçak acil iniş yapmak zorunda kaldı. Uçak görevlileri alkol tüketen yolcuların uçakta çok sıkıntı çıkarttıklarını, kendilerini sözlü ve fiziksel olarak taciz ettiklerini belirtiyor. Kaptanlar ise özellikle uzun mesafeli uçuşlarda sarhoş olan yolcuların potansiyel bir tehlike olarak görüldüğünü ifade ediyor.
Uçağın temizliğini ve diğer yolcuların rahatını hiçe sayan sarhoş yolcular için kabin ekibinin çok fazla yapabileceği bir şey yok. Her ne kadar kelepçelemek gibi yetkileri olsa da yaşanan sıkıntıların alkol servisinin durdurulmasıyla aşılabileceği kanaati hâkim.
1963′TE SERBEST BIRAKILDI
Yapılan bir araştırmaya göre 2007′den bu yana uçaklarda alkol tüketimine bağlı olarak tam 15 bin vaka yaşandı.
1963′te Japonya ‘nın başkenti Tokyo’da alınan uluslararası bir kararla alkol servisini serbest bırakan kararın değişmesi yönünde talepler artıyor. Uzmanlar ise uçakta yolcuların hareket alanlarının kısıtlı olmasının ve uzun uçuşlarda sıkılmalarının stresi artırdığını, alkol kullanılması halinde ise bu stresin saldırganlığa dönüşebildiğini belirtiyor.
Bunun engellenmesi için 1963′te alınan kararın değiştirilmesi veya üzerinde düzeltmeler yapılarak alkol servisinin sınırlandırılması ya da her uçuşta yapılmaması gibi yenilikler getirilmesi öneriliyor. Hava Taşımacılığı Birliği ise tüm bu şikâyet ve önerileri dikkate alarak Montreal’deki toplantıda meseleyi görüşmeye hazırlanıyor.


Bu haber 1,377 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,548 µs