En Sıcak Konular

Akdeniz’in zenginliği Kıbrıs’a kalıcı çözüm ve refah getirecek

10 Ocak 2014 10:07 tsi
Akdeniz’in zenginliği Kıbrıs’a kalıcı çözüm ve refah getirecek İşadamları Kıbrıs’a çıkarma yaptı. Yıllardır çözülmeyi bekleyen Kıbrıs sorununda, Rum ve Yunan muadilleriyle ortak bir bildiri yayınlayan TÜSİAD, doğal kaynaklardan refah çıkacağını ve refahın da barış getireceğine dikkat çekti.

Akdeniz’in zenginliği Kıbrıs’a kalıcı çözüm ve refah getirecek

 

 Star

 

İşadamları Kıbrıs’a çıkarma yaptı. Yıllardır çözülmeyi bekleyen Kıbrıs sorununda, Rum ve Yunan muadilleriyle ortak bir bildiri yayınlayan TÜSİAD, doğal kaynaklardan refah çıkacağını ve refahın da barış getireceğine dikkat çekti.
Akdeniz’in zenginliği Kıbrıs’a kalıcı çözüm ve refah getirecek
Kıbrıs’ın iki tarafındaki işadamları, ada sorununa kalıcı çözüm için bir araya geldi. Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Kıbrıs İşverenleri ve Sanayicileri Federasyonu (OEB), Kıbrıs Türk İşadamları Derneği (İŞAD) ve Yunan Girişimcileri Federasyonu (SEV) barış süreci için ortak bir bildiri yayınladı. Dün yapılan toplantıda, toplumlar arası huzurun ancak refahın artırılmasıyla kalıcı hale gelebileceğini belirten işadamları, “Her iki taraftan iş dünyasının, Kıbrıs sorununun çözümünde beklentisini ve ısrarını duyurmak ve siyasetin önünün açılmasını istiyoruz” görüşünü dile getirdi.

Refah barış getirir

Akdeniz’deki doğal kaynakların bölgenin refahına katkıda bulunacağına inandıklarını vurgulayan TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz “Doğal kaynakların refah üretmek için kullanılmasını diliyoruz. Birlikte ekonomik faaliyetimizi ne kadar büyütürsek bölgede refah ve barış o kadar artacaktır. Doğal kaynaklardan fakirlik çıkmaz, refah çıkar. Refahın olduğu yerde de barış olur” dedi. Enerji sorununun tarafları ayrıştırma boyutuna getirip, sorunun çözümünden uzaklaştırması noktasında kaygılı olduklarına dikkat çeken Yılmaz, Türk iş dünyasının oynayacağı öncü rolün, pozitif sonuçlar getireceğini belirtti.   

Sırada Yunanistan var

Bundan sonraki adımın Yunanistan ziyareti olacağını söyleyen Yılmaz, AB Dönem Başkanı Yunanistan’dan daha fazla destek isteyeceklerini belirterek, “Barışın kalıcı olması için gerekli yatırımların yapılması da bizim sorumluluğumuz” dedi.Yılmaz ayrıca “Bölgede bulunan doğal kaynakların deniz altından Türkiye’ye hat çekilecek uzunlukta olduğunu biliyorum” dedi. KKTC AB Koordinasyon Merkezi Başkanı Erhan Erçin ise, Rum tarafının bulduğu doğalgazı, Türk tarafı olmadan transfer edemeyeceğini söyledi. Aksi halde büyük bir mali yükümlülük altına gireceklerini ifade eden Erhan Erçin “Kaynakların kullanımı 2021 yılından önce hayata geçemez o da Akdenizli gibi değil, Norveçli gibi çalışırsa...” diye konuştu.

Çözüm sürecine kimse zarar veremez

Toplantı sonrası gündemin ana maddesi olan operasyon süreci hakkında STAR’ın sorularını yanıtlayan TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Tarkan Kadooğlu, yaşanan olayların çözüm sürecine darbe vurmayacağını ifade etti. Kadooğlu “Bu hiçbir partinin meselesi değil. Bu Türkiye’nin meselesi. Çözüm süreci herşeye rağmen aynı hızıyla devam ediyor. Herhangi bir yavaşlama yok, yalnızca gündem maddesi olmaktan çıktı. Seçimlerin ardından yeni adımlar atılacaktır” dedi. Kadooğlu yurt içinde ve yurt dışında çözüm sürecini istemeyenlerin de olduğunu belirterek “Amerika’da da, İsrail’de de, Türkiye’de de bu tür bir kesim var. Operasyonların zamanlaması yoruma açık” dedi.


Bu haber 1,371 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,576 µs