En Sıcak Konular

Silk&Cashmere'e "destek" şoku

11 Ocak 2014 09:49 tsi
Silk&Cashmere'e Silk&Cashmere, 'ismindeki yanlışlık' sebebi ile Marka Destek Programı'ndan çıkartıldı. Bu teşviğe güvenerek Çin, Paris, Londra ve Zürih’te mağazalar açan firma, şimdi bu mağazalara karşılık alması gereken teşvikleri alamıyor

Silk&Cashmere'e "destek" şoku

Dünya

 

Silk&Cashmere, 'ismindeki yanlışlık' sebebi ile Marka Destek Programı'ndan çıkartıldı. Bu teşviğe güvenerek Çin, Paris, Londra ve Zürih’te mağazalar açan firma, şimdi bu mağazalara karşılık alması gereken teşvikleri alamıyor
Konuyla ilgili olarak Ankara’ya giden marka yöneticilerine de, 'Markanızın gerçek adı ‘Fabeks Silk & Cashmere’ fakat tanıtımlarınızda  ‘Silk&Cashmere’ adını kullanıyorsunuz. Bu yüzden teşvikiniz artık geçerli değil' cevabı verildi.

Hurriyet.com.tr'nin haberine göre; Silk&Cashmere’in kurucusu ve CEO’su Ayşen Zamanpur, yaşananlar nedeniyle çok şaşkın ve üzgün olduğunu ifade etti. hurriyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan  Zamanpur, 2012 yılında tüm süreçlerden geçerek Turquality’nin  Marka Desteği Programına kabul edildiklerini belirterek, "O zaman bu teşviği kutladık ve teşvik aldığımız güvencesiyle Çin, Paris, Londra ve Zürih’te mağazalar açtık. Ne zamanki başvuruda bulunup harcamalarımızı sunduk, bize teşviğin  askıya alındığı söylendi” dedi.

"İlk gruptakilere teşvik hemen verildi"

Daha sonra olayı aydınlatmak için Ankara’ya gittiklerini belirten Zamanpur, “Bizzat görevlilerle konuştuk. Bize tescilli markamızın 'Fabeks Silk & Cashmere'  olması, ancak mağazalarımızda tabelamızın ve tanıtımlarımızda görsellerin  'Silk&Cashmere' olması nedeniyle teşviğimizin artık geçerli olmadığı söylendi.  Fakat bizim markamızın Fabeks Dış Tic A.Ş'ye ait olduğunu herkes bilir ve markamız Silk&Cashmere olarak tanınıyor. Bundan kimsenin şüphesi yok. Peki bu karar nedir?” dedi.

Turquality ilk uygulandığında bazı markalara başvuru bile yapmadan ‘hediye gibi’ teşvik hakkı verildiğini ifade eden Zamanpur “İlk gruptakiler başvuru  yapmadı. Direkt aldılar teşviği. Açıkçası ben de safça bekledim, kesin bize de verecekler sandım. Ama Turquality oluştururken programa katkı için görüş veren  insanlardan biri olmama rağmen teşvik vermediler" diye konuştu.

"Bizi ders olarak okuttular"

Zamanpur kendilerine neden teşvik verilmediğini anlamadığını belirterek, şöyle devam etti: 

“Seneler içinde bir çok genç marka, daha tek bir girişimi olmadan, yurt dışında büyüme hedeflerini sunup Turquality kapsamına girdi. Bizim gibi 20 yıldır bu  konuda kendisini ispatlamış bir markanın neden göz ardı edildiğini anlamak çok güç... Halbuki bizim başarılarımız dünyada da kabul görüyor. Daha geçen yaz Fransa hükümetinden 'en kaliteli yabancı yatırım' ödülünü bakanın elinden aldık. Bizden sonra ise aynı ödülü Apple aldı. Lyon Üniversitesi’nde 6 yıldır bizi ders olarak okutuyorlar. İstanbul Üniversitesi yüksek lisans eğitim kitapçığındayız.

Şangay Üniversitesi’nde de başarılı bir marka ve  girişim olarak derslerde okutulduk. Pek çok  bilimsel kitaba marka yaratmak adına konu olduk. Bizim kadar  üniversitelerde tezlere konu olan, vaka çalışması yapılan marka var mı bilmiyorum... Satış olarak bakarsanız da 26 ülkede satış noktamız var. Başka ne  beklersiniz bir Türk markasından, ne yapabilirdik de yapmadık?  Mağazaya Fabeks diye yazmamışız... Peki bu çözülemez miydi? Kısaca Turquality'nin tüm şartlarına yüzde 100 uyuyoruz. Nerde kim duysa bana hep “Sizin neden  Turquality  teşviğiniz  yok" diyor. Bilmiyoruz, cevabımız yok... Ne ders verdiğim öğrenciler, ne yönetim kurulu üyesi olduğum önemli marka dernekleri ne de perakendedeki arkadaşlarım hiç kimse bunu mantıklı bir şekilde açıklayamıyor.."


Bu haber 1,724 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,211 µs