En Sıcak Konular

'Kredi kartına 12 taksit' dönemi bitiyor!

13 Ocak 2014 11:23 tsi
'Kredi kartına 12 taksit' dönemi bitiyor! Kredi kartında 9 ay taksit; tüketici kredisine 36 ay, taşıt kredisine 48 ay vade sınırı

'Kredi kartına 12 taksit' dönemi bitiyor!

 

Habertürk 

Kredi kartında 9 ay taksit; tüketici kredisine 36 ay, taşıt kredisine 48 ay vade sınırı
Kredi kartlarında taksit süresine 9 ay sınırlandırılması getirilirken, gıda, yemek ve akaryakıt harcamalarında ise taksitlendirme yapılamayacak, Yeni uygulama 1 Şubat 2014 tarihinden itibaren geçerli olacak.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun Banka Kartları Ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte'de yaptığı değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, kredi kartlarına en fazla 9 ay taksit zorunluluğu getirildi. Yeni uygulama şu şekilde; "Mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dahil olmak üzere, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi dokuz ayı geçemez. Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon ve kuyumla ilgili harcamalar ile yemek, gıda ve akaryakıt alımlarında taksit uygulanamaz." Yapılan değişiklik 1 Şubat 2014 tarihinden itibaren geçerli olacak.
Bankalara tüketici kredileri için ise vadeyi en fazla 36 ay, taşıt kredileri için ise vadeyi en fazla 48 ay yapma zorunluluğu getirildi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelikte yaptığı değişikliğe göre; tüketicilere, konut edinmeleri amacıyla kullandırılacak kredilerde ve taşıt kredileri hariç konut teminatlı kredilerde veya yapılacak finansal kiralama işlemlerinde, kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine oranı yüzde 75'i aşamayacak.
Taşıt kredileri ile ilgili değişiklikte ise, Tüketicilere, binek araç edinimi amacıyla kullandırılacak taşıt kredilerinde ve taşıt teminatlı kredilerde veya yapılacak finansal kiralama işlemlerinde, kredi tutarının taşıtın değerine oranı taşıtın nihai fatura değeri 50 bin Türk Lirası ve altında olanlar için yüzde 75'i aşamayacak. Bu oran, nihai fatura değeri 50 bin Türk Lirasını aşan binek araçlarda, bedelin 50 bin Türk Lirasına kadar olan kısmı için yüzde 70, 50 bin Türk Lirasının üstünde olan kısım için yüzde 50 olarak uygulanacak, ikinci el binek araçlarda taşıtın değerinin tespitinde kasko değeri esas alınacak.
Yapılan bir diğer değişikliğe göre ise; tüketici kredilerinin vadesi 36 ayı, taşıt kredileri ile taşıt teminatlı kredilerin vadesi 48 ayı aşamayacak. Yeni uygulamalar, değişiklik öncesinde kullandırılan krediler ile bu kredilerin yeniden yapılandırılması halinde uygulanmayacak. Ayrıca Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartı ve kredilerde taksit sınırlamasının telefon satışlarını da kapsadığını duyurdu.



Bu haber 1,711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,217 µs