En Sıcak Konular

"HSYK ile ilgili teklifin geri çekilmesi söz konusu değil"

14 Ocak 2014 09:31 tsi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu'nun ardından açıklama yaptı. Arınç, HSYK ile ilgili değişiklik teklifinin geri çekilmeyeceğini söyledi

"HSYK ile ilgili teklifin geri çekilmesi söz konusu değil"

 

Dünya

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu'nun ardından açıklama yaptı. Arınç, HSYK ile ilgili değişiklik teklifinin geri çekilmeyeceğini söyledi
Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yapıyor.
İşte Arınç'ın açıklamaları:

"Yeniden yargılama konusu hükümet konusu değildi, bugün görüşmedik. Gündemimizde de yoktu.

HSYK ile ilgili kanun teklifi TBMM Adalet Komisyonunda görüşülüyor. Her kanun teklifi gibi adalet komisyonunda görüşülmeye başlanmıştır. Ben de tartışmalı geçtiğini biliyorum. Tek tek tahlil ederek, “şu haklıydı şu haksızdı” diyecek durumum yok. Bu görüntüler ilk defa da olmuyor. Bazıları uçan tekme atıyor. Bazıları ellerindeki atıyor. Ağızlarından çıkanı kulakları duymuyor. Bu TBMM’ye yakışmıyor.

Oradaki bulunanların büyük bir kısmı bir şeye karşılık vermek ya da görüşmelere devam etmek istediklerini görüyoruz. Bir Tayvan Parlamentosundan Ukrayna parlamentosuna kadar benzer şeyleri görüyoruz ama biz TBMM’yiz örnek olmaz zorundayız. İşi fiili saldırıya götürmeyi hiçbir zaman tasvip edemeyiz. CHP’ye de seslenmek lazım. Siz benzer durumlarda komisyon salonunu komisyon üyesi olmayan milletvekilleriyle basmak durumunda kaldınız. Bu görüntülerdeki payınızın biraz daha fazla olduğunu düşünüyorum.
 
Anayasaya aykırılık konusu ağızlarda sakız olmaktan çıkmalı. Çünkü TBMM içtüzüğü der ki getirilen teklifler önce anayasa aykırılık konusunda incelenir. Bugün teklif komisyona geldi başkan komisyonu topladığında anayasaya aykırılık konusunu karar bağlamak zorundadır. Bugün hava güzel ama anayasaya aykırı böyle saçma sapan şeylerle gelirseniz işin ciddiyetini bozarsanız. Sonra Cumhurbaşkanı'nın önüne gidecek. Anayasaya aykırı değilse imzalayacak. Bununla da bitmiyor Anaysa Mahkemesi var.
 
HSYK ile ilgili teklifin geri çekilmesi şu an söz konusu değil

Bakanlarla ilgili fezlekelerin Adalet Bakanlığı'na geldiğini bizzat sayın Bozdağ söyledi. İncelemeleri yapıp gönderecekler. Oradaki fezleke sayısı bini aşmıştı onlara eklenecekler. Komisyona gelip iş fiiliyata dökülürse dokunulmazlıkların kaldırılması ancak gündeme gelebilir. Ne yapılabileceğini Meclis’e geldikten sonra göreceğiz.

Kuzey Irak'taki petrollerin doğrudan başka bir ülke tarafından aktarılması ya da satılması konusunda, Irak anayasa gereğinde bir mutabakat sağlanması gerekiyor. Bu merkezi yönetim ile Kuzey Irak'taki yönetim arasında bir uzlaşmayla mümkün. Onlarla karşılıklı, gittiler geldiler. Son durumu bilmiyorum. Onlar bazı meseleleri merkezi yönetimle çözmek zorundalar. Bu konu üzerinde zannediyorum ki uzlaşırlar.
 
Yargıtay kadrolarında değişim yok
 
HSYK'dan sonra Yargıtay'ın kadro yapısı değiştirileceği iddialarını yalanlaya Arınç, Avrupa Birliği'nin, HSYK ile ilgili değişikliği öngören kanun teklifine yönelik eleştirileriyle ilgili, "Avrupa Birliği'nin, Türkiye Parlamentosunda görüşülen kanun teklifi üzerinde herhangi bir söz, beyan ve eleştiride bulunması herhalde doğru bir şey değil" dedi.

Kılıçdaroğlu'na eleştiri

Bu kadar asparagas, bu kadar gerçekle ilgisi olmayan, tabiri caizse bir zarf atma hali kesinlikle doğru değil. Biz olağanüstü hali, hükümete geldikten sonra 20 sene devam eden olağanüstü hali 18 günde kaldırmış, bununla iftihar eden bir hükümetimiz. Terörle mücadele sırasında o kadar zor günler yaşadık ki, herkes olağanüstü hal ilan etmemizi tavsiye etti. Biz o zaman, "Hayır, hükümetimiz güçlüdür, bütün tedbirlerimizi aldık, bunun şartlarını kesinlikle kabul etmemiz mümkün değildir" dedik. Durup dururken nereden aklına geldi, Allah selamet versin.

 


Bu haber 1,189 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,838 µs