En Sıcak Konular

Amerika'dan Müslümanlar için özel çalışma

16 Ocak 2014 10:07 tsi
Amerika'dan Müslümanlar için özel çalışma Beyaz Saray'ın resmi internet sayfasında Müslümanların dini günlerinin tanınması için açılan imza kampanyası Müslümanlar tarafından büyük beğeni topladı.

Amerika'dan Müslümanlar için özel çalışma

Haber7

 

Beyaz Saray'ın resmi internet sayfasında Müslümanların dini günlerinin tanınması için açılan imza kampanyası Müslümanlar tarafından büyük beğeni topladı.

Bugün sona erecek kampanyadaki imza sayısı henüz 40 bine ulaştı. Türk Amerikan toplumu ve sivil toplum kuruluşları (STK) gerekli sayıya ulaşmak içinsosyal medya üzerinden harekete geçti.

BAYRAMLARDA ABD'DE TÜM OKULLARTATİL EDİLECEK

ABD'de Müslümanların dini bayramlarının da ülkegenelindeki tüm okullarda tatil olarak kabul edilmesi için Beyaz Saray'ın resmi internet sayfasında açılankampanya kapsamında 100 bin imza toplanması gerekiyor.

Gerekli sayıya ulaşılması durumunda İslam dininin kutsal günlerinin Amerikan okullarındatanınmasının önü açılmış olacak. 17 Aralık'ta imzaya açılan kampanyada bugüne kadar toplanan imza sayısı ise henüz 40 bin civarında.

İslam dininin kutsal günlerinin ülke çapında resmen tanınmasını isteyen dilekçenin açıklama kısmında şu ifadeler yer aldı:

"Amerika Birleşik Devletleri'nde Müslümanların artan nüfusu ile Müslümanların tatilgünlerinin de ülke çapında okullar tarafından tanınmasının zamanının geldiğine inanıyoruz. Ne yazık ki birçok Müslüman ailelerin çocuklarının eğitimi ve kendi dini yükümlülükleri arasında seçim yapmak zorunda kalıyor. Müslüman okul çocukları ve çalışanları da okullardaki diğer inançların takipçilerine tanınan aynı haklardan yararlanmayı hak ediyor. Başkan BarackObama'yı bu dilekçeyi desteklemeye ve toplumun kapsayıcılığını geliştirmeye çağırıyoruz."

Kampanyayı geç fark eden Amerikalı Müslümanlar, bugün sona erecek dilekçeye imza toplamak için harekete geçti. Türk-Amerikan toplumunun da dahil olduğu kampanyada imza sayısı hızla yükselişe geçti.

Öte yandan, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu da resmi internet sayfasından vesosyal medya aracılığı ile duyurduğu mesaj ile Amerika'da yaşayan Türk toplumunu sözkonusu dilekçeye imza atmaya çağırdı.

SİTEM NASIL ÇALIŞIYOR

Amerika'da İsteyen herkes, www.whitehouse.gov adresindeki dilekçe (petition)bölümünden, gündeme getirmek istediği herhangi bir konu hakkında imza kampanyasıbaşlatabiliyor.

Konuyla ilgili Beyaz Saray'ın resmi internet sayfasında şu bilgiler yer alıyor:

"Gerekli imzanın toplanması durumunda, kampanyanın kapanmasının ardından, Beyaz Saray'daki ilgili çalışanlar konuyu gözden geçirerek konu ile ilgili uzmanlara aktarır. Netice itibarıyla da resmi bir cevap yayınlar."

Resmi bir kural olmasa da bazı dilekçelere Başkan Obama bizzat cevap verebiliyor.Kampanyaya katılmak için, https//petitions.whitehouse.gov adresindeki ana sayfada yazan "View Petitions" (Dilekçeleri Görüntüle) yazan butona tıklayarak, ilgili dilekçenin bulunması gerekiyor. Hesap açma işleminden sonra e-posta adresine kısa sürede gelecek linketıklayarak oy kullanmak mümkün.

 



Bu haber 1,337 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,811 µs