En Sıcak Konular

"İstesek dahi ekonomik kriz çıkaramayız"

18 Ocak 2014 13:48 tsi
Ekonomi Bakan Zeybekci, Türkiye'nin ekonomisinin 28 AB ülkesinden daha güçlü olduğunu belirterek,"Biz istesek dahi Türkiye'de ekonomik kriz çıkaramayız, o kadar sağlam" dedi

"İstesek dahi ekonomik kriz çıkaramayız"

 

Dünya

 

 

Ekonomi Bakan Zeybekci, Türkiye'nin ekonomisinin 28 AB ülkesinden daha güçlü olduğunu belirterek,"Biz istesek dahi Türkiye'de ekonomik kriz çıkaramayız, o kadar sağlam" dedi
 Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Biz istesek dahi Türkiye'de ekonomik kriz çıkaramayız, o kadar sağlam" dedi. Bakan Zeybekci, Denizli programı kapsamında Çal ilçesinde merkezi sıcak karışım asfalt yolun açılışına katıldı.  

Zeybekci, Çal Belediyesi önünde yaptığı konuşmada, Gezi Parkı eylemlerine değindi. Gezi olaylarında "Durdurulsun" diye açıklama yapanların şimdi de hükümeti durdurma işlemlerini başkalarına yaptırmaya çalıştıklarını illeri süren Zeybekci, bunu başaramayacaklarını söyledi.  

Zeybekci, Türkiye'nin, Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği muasır medeniyet seviyesi yakalayacağını ve onun üzerine geçileceğini belirterek, konuşmasına şöyle devam etti: 

"Bunu hep beraber birlik ve beraberliğimizle yapacağız. Bu tuzaklara düşmeyeceğiz. Önceden başkalarıyla yapmaya çalıştılar, olmadı. Şimdi 'yakından vurmaya çalışalım, kardeş eliyle yapmaya çalışalım' dediler. O da olmayacak. Bu toz duman geçecek. Bu rüzgar bitecek, kardeşler kucaklaşacak, bunun tersinin olması mümkün değil. Bu husumetten, bu şeyden hayır çıkacak, Türkiye, demokrasisini güçlendirerek çıkacak, hukuk sistemini güçlendirerek çıkacak. Türkiye devlet ve bürokratik yapısını temizleyerek ve güçlendirerek çıkacak. Bizim hiçbir kuşkumuz ve kaygımız yok." 

Türkiye'de ekonominin bütün detaylarını bildiğini ifade eden Zeybekci, şunları kaydetti: 

"Türkiye'nin ekonomisi 28 Avrupa Birliği üyesi ülkenin ekonomilerinden daha güçlü. Bunu biz söylemiyoruz, onlar söylüyor. Şundan emin olun, bu sözümü bilerek ve altını çizerek söylüyorum. Biz istesek dahi Türkiye'de ekonomik kriz çıkaramayız, o kadar sağlam. Allah Başbakanımızdan, bakanlarımızdan razı olsun, sağlam hale getirmişler. İşte döviz çıktıydı, şu olduydu, bu olduydu. Bunların hepsi geçecek. Bunlar ekonomiye zarar vermez. Bilerek söylüyorum. kelimeleri de seçerek söylüyorum.  

Ekonomi kendi dengesini bulur. Faizler yükselmeyecek, milletin ve devletin faizleri yükseltmek gibi bir niyeti yok. Bu, tekrar yerine oturacak ve geçecek. Bizi bilirsiniz bizim hayatımızda 3 altın kuralımız oldu. Bunu hayat felsefemiz haline getirdik ve bunu da Başbakanımızdan öğrendik. Biz söz verdik mi canımız pahasına tutarız. Biz söz söyledik mi asla yalan söylemeyiz ve biz emanete ihanet etmeyiz ve ettirtmeyiz." 

Zeybekci, açılışın ardından Çal Belediye Başkanı Hasan Gündüz'ü makamında ziyaret etti, ardından ilçe ve köy muhtarlarıyla basına kapalı toplantı yaptı.  


Bu haber 1,442 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,599 µs