En Sıcak Konular

17 milyon öğrencinin karne heyecanı

24 Ocak 2014 10:08 tsi
17 milyon öğrencinin karne heyecanı Yaklaşık 17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmen için yarıyıl tatili bugün başlıyor. Karnelerini alacak öğrenciler, 10 Şubat'a kadar tatil yapacak.

17 milyon öğrencinin karne heyecanı

 

Haber7

 


Yaklaşık 17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmen için yarıyıl tatili bugün başlıyor. Karnelerini alacak öğrenciler, 10 Şubat'a kadar tatil yapacak.
2013-2014 eğitim öğretim yılının ilk yarısı bugün sona eriyor. Karne heyecanı doruk noktasına çıktı. Okula 2013-2014 eğitim öğretim yılında başlayan 1 milyon 285 bin 199 öğrenci de ilk defa karne alacak.
Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademesinde örgün eğitim alan yaklaşık 17 milyon öğrenci ve 841 bin öğretmen iki haftalık tatile çıkacak. Yarı yıl tatili, 27 Ocak-7 Şubat 2014 tarihleri arasında yapılacak. İkinci dönemin ilk dersi 10 Şubat'ta görülecek. 2013-2014 eğitim-öğretim sezonu 13 Haziran'da tamamlanacak.
 
2. dönem sınav maratonu
8'inci sınıf ve lise son öğrencileri için ikinci dönem sınav maratonu ile geçecek. 8'ler 28-29 Nisan'da Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) kapsamında İkinci Dönem Merkezi Sınavları'na girecekler. Telafi sınavları da 10-11 Mayıs'ta uygulanacak, sonuçları haziran ayında açıklanacak. Lise son sınıf ve mezun öğrenciler 23 Mart'ta Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecekler. Sınavın ikinci ayağı olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) 14-15 ve 21-22 Haziran'da yapılacak. Adaylar toplam 5 oturumda düzenlenen LYS'ye katılacak. Yaz aylarında ise puanların açıklanması, tercihler ve yerleştirme sonuçlarını beklemekle geçecek.
VELİLERE UYARILAR
Karnenin sadece öğrencilere değil, aynı zamanda velilere de verildiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Gül, "Karnenin zayıf olması aslında çocuğun bir sorumluluğu değil, aynı zamanda ailenin de velilerin de sorumluluğudur. Siz çocuğunuza nasıl davranıyorsanız, nasıl ilgileniyorsanız çocuğunuz da o kadar başarılı olur. Çocuklar arasında da kapasite farkı vardır. Bazı çocukların kapasitesi yüksek olabilir, matematik zekası yüksek olabilir, siz kendi çocuğunuzu diğer çocuklarla kıyaslarsanız, bu sefer çocuğunuz aşağılık kompleksine girer ve bundan dolayı depresyon yaşar" dedi.
Zayıf nottan dolayı aileleri tarafından baskı gören çocukların bunalıma girerek istenmeyen şeylere kalkışabildiğini vurgulayan Gül, "Geçmiş yıllarda bunun örnekleri var. Yarıyıl tatilinde intihar vakaları gibi evden kaçmalar gibi sorunlar oldu. Onun için çocuklarla ilgilenmemiz lazım. Çocuğumuzun karnesi neden zayıf bunu birlikte araştırıp çözüm üretmemiz gerekir. Özellikle ergenlik çağında, ergenlik karmaşası gibi sorunlar vardır bunları yaşıyor olabilir. Onunu için çocuklarla mutlaka birlikte hareket etmemiz gerekiyor ve çocukları diğer çocuklarla kıyaslamamız gerekiyor. Ayrıca beklentilerimizi çok fazla yüksek tutmamamız gerekiyor" diye konuştu.
Çocuklara karne ödülü ya da ceza verirken sınırlayıcı olunması gerektiğine değinen Gül, "Çocuğunuza her istediğini verirseniz, çocuk sınır koymayı öğrenemez, her istediğini yaparsanız sınır koymayı öğrenemez ve sınırsız davranır. Onunun için çocuğunuza doğduğundan itibaren sınır koymayı öğretmeniz gerekir. Yarı yıl tatilinde çocukların bolca dinlenmesi lazım. Aileler bu 15 günlük süreyi onlarla birlikte geçirmelidir. Kitap okuma alışkanlığı açısından bu süre içerisinde en az bir kitap okumalarını öneriyoruz" ifadelerini kullandı.


Bu haber 1,521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,034 µs