En Sıcak Konular

Dijital teknolojiyi yakalayan şirketler büyüyecek

25 Ocak 2014 10:15 tsi
Dijital teknolojiyi yakalayan şirketler büyüyecek Accenture’ın global olarak yayınladığı “Müşteri Pazarlarının Yeniden Yapılandırılması” raporuna göre; yeni dijitalleşen pazarlar, yerini aldıkları geleneksel sektörlerden daha fazla büyüme elde edecekler

Dijital teknolojiyi yakalayan şirketler büyüyecek

Dünya

Accenture’ın global olarak yayınladığı “Müşteri Pazarlarının Yeniden Yapılandırılması” raporuna göre; yeni dijitalleşen pazarlar, yerini aldıkları geleneksel sektörlerden daha fazla büyüme elde edecekler

 

 Accenture (NYSE: ACN) tarafından yapılan yeni araştırma, küresel ekonomi düzelmeye devam ettikçe şirketlerin çoğunun kendi endüstrilerinin dışındaki büyüme fırsatlarını kovalamayı düşündüklerini gösteriyor. 


Araştırma ayrıca en üst düzey yöneticilerin çoğunun, yeni dijital teknolojilerin endüstriler arasındaki sınırları eritme kapasitesinin, işletmelerin önümüzdeki beş yıl içerisinde karşılaşacakları en önemli yapısal değişiklik olduğuna inandıklarını vurguluyor. 

“Müşteri Pazarlarının Yeniden Yapılandırılması: Büyüme Potansiyelini Dijital ile Sağlamak” isimli rapor, gelişmiş ve gelişmekte olan toplamda 10 ülkeden 500 en üst düzey yönetici ile yapılan bir anketi de içeriyor. 

Ankete göre; katılanların yüzde 64’ü, şirketlerinin içinde bulunduğu endüstrilerde büyümeye odaklanmaya devam edeceklerini söylüyor.

Ankete katılanların yüzde 60’ı ise, önümüzdeki beş sene içerisinde başka endüstriler ile birlikte veya başka endüstrilerde büyümeyi planladıklarını söylüyor. 

Rapor, çok sayıda sektörden hem yerleşik hem yeni oyuncuların geleneksel endüstrileri yeniden yapılandırmak ve daha yüksek büyüme oranları yaratmak için dijital teknolojileri kullandıkları altı “dijital rekabete açık pazarlar”ı inceliyor: sağlık, eğitim, finansal hizmetler, üretim, perakende ve ulaşım. Elde edilen sonuçlarda şunlar dikkat çekiyor; 

•    ABD’deki sağlık sektörünün 2012 ila 2018 yılları arasında yılda yüzde 2,5 oranında büyümesi bekleniyor. Buna karşılık dijital teknolojilerin etkisiyle (örneğin uzaktan teşhis, elektronik kayıt yönetimi), daha geniş kapsamlı “sağlıklı kalma” alanındaki yıllık büyüme oranının yüzde 3,3’e kadar çıkması bekleniyor.  

•    İngiltere’de finansal hizmetler sektörünün 2012 ila 2018 yılları arasında yüzde 2 oranında büyümesi öngörülüyor. Ancak daha geniş kapsamlı, dijital rekabete açık “ödeme” pazarının, kitle fonlaması, denkler arası kredi hizmetleri ve sanal cüzdan uygulamaları sayesinde yüzde 2,9 oranına çıkması öngörülüyor.  

•    Almanya’da perakende sektörünün 2012 ila 2018 yılları arasında yılda yüzde 1,6 oranında büyümesi bekleniyor. Fakat daha geniş kapsamlı dijital rekabete açık “alışveriş” pazarının, tüketicilerin perakendeci olmasını mümkün kılan gerçek zamanlı fiyatlandırma, e-ticaret platformları ve internet üzerinden paylaşma ve takas hizmetleri sağlayan trendler sayesinde yılda yüzde 2,6 oranına çıkması öngörülüyor. 

Rapora göre, 2018 yılında sadece bu üç dijital rekabete açık pazarın – alışveriş, ödeme ve sağlıklı kalma – toplam değeri, Amerikan ekonomisi için 5,9 trilyon Dolar, Alman ekonomisi için 747 milyar Euro ve İngiltere ekonomisi içinse 519 milyar Pound olacak. 

Kendi endüstrileri içerisinde gerçekleşmekte olan temel değişimlerin farkında olmalarına rağmen, ankete katılan yöneticilerin sadece yüzde 38’i, bu değişimlerin şirketlerinin stratejilerini yönlendiren ana unsur olacağını söylerken, yüzde 60’ı stratejilerinin en çok ekonomik koşullardan etkileneceğini belirtiyor.


Bu haber 1,273 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,718 µs