En Sıcak Konular

Elektriğe gizli zam mı yapıldı ?

25 Ocak 2014 10:38 tsi
Elektriğe gizli zam mı yapıldı ? Enerji Bakanı Taner Yıldız, “Elektriğe zam yok” açıklaması yapsa da dağıtım şirketlerinin faturadaki birim fiyatını yüzde 1.04 oranında artırdığı ortaya çıktı.

Elektriğe gizli zam mı yapıldı ?

 

Haber3


 
Sözcü gazetesinden Bora Erdin'in haberine göre Enerji Bakanı Taner Yıldız, “Elektriğe zam yok” açıklaması yapsa da dağıtım şirketlerinin faturadaki birim fiyatını yüzde 1.04 oranında artırdığı ortaya çıktı.

İlk okuması 1 Ekim, son okuması ise 30 Ekim 2013 olan bir abonenin elektrik faturasında elektrik birim fiyatı 0.0071569 lira olarak gösterildi.

Aynı abonenin ilk okuması 31 Ekim, son okuması ise 20 Aralık 2013 olan bir sonraki faturasında ise elektrik birim fiyatının 0.0072316 yükselmesi dikkat çekiyor. Böylece iki fatura arasında elektrik birim fiyatına yüzde 1.04 oranında ‘gizli zam’ yapıldığı ortaya çıkıyor.

19.10 TL fazla para alınıyor

Son dönemde artış gösteren elektrik faturaları cep yakarken kafa karıştırmaya da devam ediyor. Elektriğinde herhangi bir kesinti yaşamayan aboneler, faturalarında 19.10 TL’lik “kesme-bağlama ücreti” görünce şok oldu.

Faturalarını son ödeme tarihinden 24 saat sonra ödeyen fakat herhangi bir kesme bağlama işlemine maruz kalmadıklarını iddia eden aboneler, faturalarına yansıtılan ücrete isyan etti.


24 saat sonra gönderiliyor

Faturalarına eklenen bedelin yasal dayanağının olmadığını ve taraflarına iade edilmesini talep eden abonelerin şikayetleri şöyle:

“Elektrik faturam her ay olduğundan fazla geldi kullanım aynı olmasına rağmen ve fatura detayında 19.10 TL’lik bir kesme bağlama bedeli gözüküyor fakat benim elektriğim ne kesildi ne de bağlandı… Arayıp sorduğumda son ödeme tarihini 24 saat geçtikten sonra kesme kodu gönderiliyormuş. Yani kesmeye gelmeden dahi veya bağlamaya bu parayı bizden alıyorlar bu nasıl iş? Anlamış değilim.”




Bu haber 1,402 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,811 µs