En Sıcak Konular

Sistem çöktü Avrupa'ya giriş-çıkış durdu

25 Ocak 2014 22:08 tsi
Sistem çöktü Avrupa'ya giriş-çıkış durdu Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kullandığı Pol-Net bilişim ağı sisteminin çökmesi nedeniyle bu sabah saat 04.00'ten itibaren Edirne'deki 4 gümrük kapısındaki işlemlerde aksaklık yaşandı.

Sistem çöktü Avrupa'ya giriş-çıkış durdu

Haber7

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kullandığı Pol-Net bilişim ağı sisteminin çökmesi nedeniyle bu sabah saat 04.00'ten itibaren Edirne'deki 4 gümrük kapısındaki işlemlerde aksaklık yaşandı.

 Kapıkule Sınır Kapısı'nda 5 kilometre TIR ve küçük araç kuyruğu oluştu. Polis, 2 peronda manuel kayıtlara başlarken, sabahın erken saatlerinden itibaren sıraya girerek bekleyen araç sürücüleri zaman zaman klakson çalarak yaşadıkları sıkıntıyı protesto etti.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kullandığı Pol-Netbilişim sisteminin sabah saat 04.00 sıralarında çökmesi nedeniyle pasaport kontrol işlemleri yapılamadı. Kapıkule Sınır Kapısı'nın yanı sıra Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Hamzabeyli, İpsala ve Pazarkule gümrük kapılarında da yoğunluk oluştu. Karayoluyla Türkiye'den Avrupa'ya çift yönlü giriş ve çıkış yapılamadı. Arıza nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki gümrük sahasının içi doldu, dışarı da ise 5 kilometre küçük araç ve TIR kuyruğu oluştu.

MANUEL KAYIT BAŞLADI

Bilgisayar sisteminin çökmesi nedeniyle işlemler sistem üzerine yapılamazken, artan yoğunluk nedeniyle 2 peronda çalışan polis memurları manuel kayıtlara başladı. Ancak işlemlerin yavaş yapıldığını ileri süren araç sürücüleri tepki gösterdi. Gümrük sahasında kuyrukta bekleyen araç sürücüleri zaman zaman kornalarına basarak protestoda bulundu. Peronların başında işlem için sıraya bekleyenler alkışlarıyla sadece 2 peronda pasaport işlemlerinin yapılmasına tepki gösterdi.

Konuyla ilgili konuşan Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, "Bilgisayar sistemindeki arazı nedeniyle sabah 04.00 sıralarında bu yana işlem yapılamıyor. Bu nedenle arkadaşlarımız manuel kayıt başlattı. Yoğunluğu azaltmaya çalışıyoruz" dedi.

TATİL YOĞUNLUĞUNA POLNET ARIZASI EKLENİNCE...

Emniyet Genel Müdürlüğü Polnet Bilgi Sistemi'nde 06.00 ile 08.00 saatleri arasında meydana gelen arıza ile polis memurlarının açıköğretim sınavı nedeniyle izinli olmasından dolayı Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında pasaport kontrol noktalarında yolcu giriş-çıkışlarında yoğunluk yaşandı. Sorun çözülmesinin ardında meydana gelen aşırı yüklenme sebebiyle de zaman zaman Polnet sisteminde yavaşlama meydana geliyor. Bu nedenle pasaport kontrol noktası önünde kuyruklar oluşuyor. 



Bu haber 1,731 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,445 µs