En Sıcak Konular

Memur-Sen: Açlık Sınırı 1.121, Yoksulluk Sınırı 3.333 TL

8 Nisan 2014 13:31 tsi
Memur-Sen: Açlık Sınırı 1.121, Yoksulluk Sınırı 3.333 TL Memur-Sen'in araştırmasına göre açlık sınırı 1.121 TL, yoksulluk sınırı ise 3.333 TL oldu.

Memur-Sen: Açlık Sınırı 1.121, Yoksulluk Sınırı 3.333 TL

 

Haberler.com

 

Memur-Sen'in araştırmasına göre açlık sınırı 1.121 TL, yoksulluk sınırı ise 3.333 TL oldu. 

Memur-Sen tarafından her ay düzenli olarak yaptırılan açlık-yoksulluk araştırmasında, Türkiye'de dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 1.121 TL, yoksulluk sınırı ise 3.333 TL olarak belirlendi.

Memur-Sen'in açıklamasına göre, Mart ayında Şubat ayına göre gıda madde fiyatlarında ortalama yüzde 2.48'lik bir artış gözlendi.

Gıda madde fiyatlarında Şubat ayına göre en göze çarpan değişim yüzde 29.01 artışla Karnabahar'da yaşandı.

"GİYİM MADDE FİYATLARINDA ARTIŞ YAŞANDI"

Mart ayında Şubat ayına göre giyim madde fiyatlarında ise ortalama yüzde 0.84'lük bir artış oldu. Giyim madde fiyatlarında Şubat ayına göre en göze çarpan değişimin yüzde 8.63 artışla iç çamaşırı(tek kadın) olurken, kışlık kıyafetlerde düşüşler yaşandı. Giyim madde fiyatlarında Ocak ayına göre en göze çarpan düşüşlerin yüzde 6.76 azalışla kaban (kadın), yüzde 5.71 azalışla kaban (erkek), yüzde 5.01 azalışla kazak (erkek) ve yüzde 4.98 azalışla bot (kadın) ürünlerinin fiyatında yaşandı.

"ISINMA MADDE FİYATLARINDA AZALIŞ YAŞANDI"

Mart ayında Şubat ayına göre ısınma madde fiyatlarında ortalama değişim yüzde 0.36'lık bir azalış olarak gözlendi. Isınma madde fiyatlarında Şubat ayına göre en göze çarpan değişimin yüzde 1.37 azalışla tüp ücreti oldu. Araştırmaya göre kömür madde fiyatında ise yüzde 0.17'lik düşüş gözlendi.

"ULAŞIM MADDE FİYATLARINDA ARTIŞ YAŞANDI"

Mart ayında Şubat ayına göre aydınlanma madde fiyatında bir değişim olmaz iken barınma madde fiyatlarında ortalama 0.34'lük bir artış oldu. Mart ayında Şubat ayına göre sağlık madde fiyatlarında ortalama değişim yüzde 1.20'lik bir artış olarak gözlenirken, ulaşım madde fiyatlarında yüzde 0.01'lik bir artış olduğu belirlendi. Ulaşım madde fiyatlarında Şubat ayına göre en göze çarpan değişimin yüzde 1.58 artışla uçak ücreti, yüzde 1.40 artışla bisiklet ve yüzde 1.18'lik artışla araba ile ilgili temizlik ve bakım ürünleri fiyatlarında olduğu gözlendi. Bununla birlikte ulaşım madde fiyatlarında yüzde 2.49 LPG ve yüzde 2.33 azalış Araba Kiralama Ücreti fiyatlarında olduğu tespit edildi.

"HABERLEŞME MADDE FİYATLARINDA ARTIŞ YAŞANDI"

Mart ayında Şubat ayına göre haberleşme madde fiyatlarında ise ortalama değişim yüzde 0.85'lik bir artış olarak yansıdı. Temizlik madde fiyatlarında yüzde 0.63'lük bir artış gözlendi. Eğitim-kültür madde fiyatlarında da yüzde 0.55'lik bir artış oldu. Eğitim-kültür madde fiyatlarında Şubat ayına göre en göze çarpan değişimin yüzde 5.06 artışla yurtdışı kültür amaçlı turlarda gözlendi. Çevre ve su madde fiyatlarında yüzde 1.20'lik bir artış yaşandı.


Bu haber 1,277 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,404 µs