En Sıcak Konular

Hurda aracın vergi borcu silinecek

10 Nisan 2014 09:23 tsi
Hurda aracın vergi borcu silinecek Hurdaya çıkarılacak araçlara vergi ve ceza affı geldi.

Hurda aracın vergi borcu silinecek

 

Memurlar.net 

Hurdaya çıkarılacak araçlara vergi ve ceza affı geldi. Model yılı 1990 ve daha eski olan otomobil, motosiklet, otobüs ve kamyon gibi taşıtlarını yıl sonuna kadar hurdaya çıkartan araç sahipleri, ödenmemiş Motorlu Taşıt Vergisi borcu ve gecikme faizine giren cezalarını ödemeyecek.

Trafikten çekilerek hurdaya çıkartılan yaşlı araçların vergi borcu ve cezaları siliniyor. Maliye Bakanlığı, model yılı 1990 ve daha eski taşıtlarını hurdaya çıkartan araç sahipleri için 31 Aralık 2014'e kadar tahakkuk etmiş ve ödenmemiş motorlu taşıtlar vergisi ile gecikme zammı, gecikme faizi, vergi cezaları affının önünü açtı. Bu kapsamda Maliye Bakanlığı'nın Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

TESCİL CEZALARI DAHİL

Söz konusu tebliğ ile büyükşehir belediyelerinin bulunduğu illerde model yılı 1990 ve daha eski olan taşıtlara ilişkin yapılacak işlemlere açıklık getirildi. Bu kapsamda, ilgili trafik sicilinde adlarına model yılı 1990 ve daha eski taşıt kayıt ve tescilli bulunan gerçek ve tüzel kişilerin, taşıtlarını en geç 31 Aralık 2014 tarihine kadar büyükşehir belediyelerinden herhangi birine teslim ederek, Karayolları Trafik Yönetmeliği hükümlerine uygun olarak taşıtlarını hurdaya çıkarmaları gerekecek. Böylelikle kayıt ve tescillerini sildirmeleri halinde, tescil kayıtları silinen taşıtlarına ilişkin olarak 31 Aralık 2014 tarihine kadar tahakkuk etmiş ve ödenmemiş olan motorlu taşıtlar vergisi ile gecikme zammı, gecikme faizi, vergi cezaları ve 28 Şubat 2009 tarihine kadar tescil plakasına kesilen idari para cezaları terkin (iptal) edilecek.

BELEDİYELER İLE ÖZEL İDARELERE EŞİT HAK

Bu kapsamda, ilgili büyükşehir belediyeleri, il özel idarelerinin sahip oldukları haklara ve tabi oldukları yükümlülüklere sahip olacak. Tebliğ kapsamında araç sahiplerinin taşıtlarını herhangi birine teslim edebilecekleri 30 büyük il, Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Ordu, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Van, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin, Sakarya, Samsun, İstanbul ve Kocaeli olarak sıralandı.


Bu haber 1,459 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,314 µs