En Sıcak Konular

SAKIP SABANCI VEFATININ ONUNCU YILDÖNÜMÜNDE KABRİ BAŞINDA ANILDI

10 Nisan 2014 15:18 tsi
SAKIP SABANCI VEFATININ ONUNCU YILDÖNÜMÜNDE KABRİ BAŞINDA ANILDI Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Merhum Sakıp Sabancı vefatının onuncu yıldönümünde kabri başında yapılan törenle anıldı.

BASIN BÜLTENİ    

-SAKIP SABANCI VEFATININ ONUNCU YILDÖNÜMÜNDE KABRİ BAŞINDA ANILDI 


- SABANCI HOLDİNG GENEL SEKRETERİ NEDİM BOZFAKIOĞLU: "O'NSUZ GEÇEN ON YILDA, SABANCI ÇALIŞANLARI OLARAK TOPLULUĞUMUZU DAHA DA BÜYÜTEREK GELECEĞE TAŞIMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ"

-"HERKES VATANINI SEVER, AMA ESAS OLAN VATANININ O KİŞİYİ SEVMESİDİR. ON YIL EVVELKİ O HÜZÜNLÜ UĞURLANIŞTA, VATANIN SAKIP BEY'E OLAN SEVGİSİ YAĞMUR OLUP AKMIŞTI"  

- "VEFATININ ARDINDAN BUNCA SENE GEÇMESİNE RAĞMEN GENÇLERİN, YENİ NESLİN SAKIP BEY'İ TANIDIĞINI GÖRMEK BİZİ MUTLU EDİYOR."


Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Merhum Sakıp Sabancı vefatının onuncu yıldönümünde kabri başında yapılan törenle anıldı. 

Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki törende merhum Sakıp Sabancı'nın kızları Sevil Sabancı ve Dilek Sabancı, torunu Melisa Tapan,  Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erol Sabancı, Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi ve Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulu öğrencileri,  iş dünyasının önde gelen isimlerinden Kadir Eriş, Erdoğan Demirören, Yusuf Kenan,  Mehmet Nezih Erdem, Prof. Peker Sandallı ile Sabancı Topluluğu üst düzey yöneticileri hazır bulundu.

Sabancı Holding Genel Sekreteri Nedim Bozfakıoğlu törende yaptığı konuşmasında şöyle dedi: "İstanbul'un onu Fatih Camii'nden ebedi istirahatgahına uğurlayışı adeta dün gibi gözlerimizin önünde. Denir ki ''herkes vatanını sever. Ama esas olan vatanının o kişiyi sevmesidir.'' On yıl evvelki o hüzünlü uğurlanışta, vatanının Sakıp Bey'e olan sevgisi yağmur olup akmıştı. Tam 10 yıl oldu... Vefatının ardından bunca sene geçmesine rağmen gençlerin, yeni nesilin Sakıp Bey'i yakından tanıdığını, sevdiğini ve saygı duyduğunu görmek bizi daha da mutlu ediyor. Bu da gösteriyor ki yaptığı doğru işler; yaşı kaç olursa olsun toplumun her kesimini etkiledi ve etkilemeye de devam edecektir" dedi.  

Bozfakıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sabancı Topluluğu; Sakıp Sabancı'nın hayalleriyle ve açtığı yolla büyümeye devam ediyor. İş hayatında şirketlerimiz başarı ve kararlılıkla ilerlerken; sosyal ve kültürel hayatın çeşitli alanlarında; Vakfımız, Üniversitemiz ve Müzemiz ile toplum yaşamında Fark Yaratmak için çalışıyoruz. Tıpkı O'nun istediği gibi.   Sakıp Bey; Sanattan eğitime her alanda önemli çalışmalara öncülük etti, ihtiyaç sahiplerine elini uzattı, destek oldu. Sabancı Topluluğu'nun tüm çalışanları da aynı bilinçle ve duyarlılıkla onun açtığı bu yolda başarıyla ve gururla yürümeye devam ediyor. 

İçten ve samimi yaklaşımı ile tecrübelerini, bilgilerini her fırsatta çevresindekilere aktaran Sakıp Sabancı; sahip olduklarını halkıyla paylaşan, çalışmak ve üretmek konusunda dur durak bilmeyen, Türk halkının kalbinde farklı bir yer edinmeyi başaran sıradışı bir insan, sıradışı bir liderdi. O herkesin Sakıp Ağa'sıydı.

"İyi ki koştum, İyi ki çalıştım. Keşke daha fazla çalışsaydım, keşke daha çok koşsaydım.  Daha güzel Türkiye için, daha başarılı Türkiye için..." demişti Sakıp Ağa. Biz de diyoruz ki: "İyi ki O'nu tanıdık. İyi ki O'nunla çalıştık. Keşke daha çok çalışsaydık". Ama biliyoruz ki O'nun hatırası bizim hep yanımızda. Başarılarımızla ve Sabancı Topluluğu'nun onbinlerce çalışanıyla gurur duyuyor." 

Yapılan konuşmanın ardından Zincirlikuyu Camii imamı Mustafa Yaman tarafından okunan dualarla tören sona erdi. 



Bu haber 1,875 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,892 µs