En Sıcak Konular

Emekliye ikramiye müjdesi

16 Nisan 2014 09:46 tsi
Emekliye ikramiye müjdesi Sendikalar ile Bakan Çelik, KPDK toplantısında el sıkışarak, emekli ikramiyesindeki 30 yıl sınırını kaldırdı. Böylece memurların alacağı ikramiye miktarı arttı.

Emekliye ikramiye müjdesi

 

Sgk Rehberi

 

Sendikalar ile Bakan Çelik, KPDK toplantısında el sıkışarak, emekli ikramiyesindeki 30 yıl sınırını kaldırdı. Böylece memurların alacağı ikramiye miktarı arttı.

Mart ayında yapılan Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısında, milyonlarca çalışanı ilgilendiren 33 konu masaya yatırılmıştı. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve kamuda yetkili sendikaların genel başkanlarının, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile yaptığı toplantı sonrasında, 9 konu üzerinde kanun tasarısı hazırlanarak Başbakanlık'a iletildiği açıklanmıştı.

Bu konular arasında emekli adaylarının dikkatini en çok çeken, emekli ikramiyesinin hesaplanmasında 30 yıllık hizmet süresi sınırının kaldırılması oldu. Hazırlanan kanun tasarısında, 30 yıllık hizmet süresi sınırının kademeli olarak 35 yıla çıkarılması maddesi yer aldı. Bu da emekli adaylarının alacağı ikramiyenin artması anlamına geliyor.

SINIR TAMAMEN KALKSIN

Emekli ikramiyeleri hesaplanırken, 30 yıldan daha fazla çalışarak emekli olanların sadece 30 yıllık hizmetleri dikkate alınarak hesaplama yapılıyor. 30 yıldan fazla memuriyet yapanlar, daha fazla ikramiye elde edemiyordu. Yasal düzenlemeyle 30 yıllık sınırın 35 yıla çıkarılması ve kamu çalışanlarının mağduriyetlerinin ortadan kaldırılması planlanıyor.

Sendikaların esas talebi ise, emekli ikramiyesi hesaplanırken, yıl sınırının tamamen kalkmasıydı. Kamu çalışanları, üzerinde mutabakata varılmış 9 konu hakkında bir an önce gerekli adımların atılmasını bekliyor.


Bu haber 1,841 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,396 µs