En Sıcak Konular

Torba heyecanı

19 Nisan 2014 10:08 tsi
Torba heyecanı Başbakan'a sunulacak torba yasa tasarısı, kamu çalışanlarını heyecanlandırdı. 9 maddelik tasarıya eklemeler de bekleniyor.

Torba heyecanı

 

Takvim

Başbakan'a sunulacak torba yasa tasarısı, kamu çalışanlarını heyecanlandırdı. 9 maddelik tasarıya eklemeler de bekleniyor.

Yaklaşık 2.6 milyon kamu çalışanı, torba yasa tasarısına kilitlendi. Kamu çalışanlarıyla ilgili önemli düzenlemelerin yer aldığı tasarı, son şeklini aldı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Tasarının kısa süre içinde de Meclis'e gelmesi bekleniyor. Torba yasa tasarısıyla heyecanlanan kamu çalışanları, 9 maddelik tasarıya bazı eklemeler yapılmasını istiyor. 

NELER İSTENİYOR? 

4C'liler kadroya geçmek, üniversite mezunu işçiler memurluk, akademisyenler maaş artışı, 2005 yılından sonra göreve başlayan memurlar 1 derece verilmesini, sertifikası olan 7 bin iş ve meslek danışmanı da atama bekliyor ve buna ilişkin düzenlemelerin torba tasarıya eklenmesini talep ediyor. Torba tasarıya girmesi istenen maddeler arasında doğum izninin 18 haftaya çıkarılması, süt izninin süresinin uzatılması da var. Ayrıca emekli memura promosyon ve aile yardımı verilmesine ilişkin düzenlemelerin de torba tasarıda yer alması isteniyor. 

TASARIDA NELER VAR? 

Disiplin cezalarının affı. Adaylıkta uyarma ve kınama cezası alanların memuriyetten çıkarılmasının engellenmesi. Özelleştirme nedeniyle araştırmacı olarak atanan müdür, genel müdür yardımcısı, genel müdürün talep etmesi halinde kariyerlerine uygun mühendis, mimar, avukat gibi kadrolara atanması. Sümer Holding'de çalışan sözleşmeli personelden işsizlik sigortası kesilmemesi. İş ve meslek danışmanlarının ek ödemelerinin artırılması. Nöbetçi memurluğu uygulamasının kaldırılması. Tapu kadastro çalışanlarının sorumluluğunun yeniden düzenlenmesi. İş yoğunluğu fazla olan mahkeme çalışanlarına fazla çalışma ücreti verilmesi. Emekli ikramiyesinin hesaplanmasında 30 yıllık hizmet süresi sınırının kademeli olarak 35 yıla çıkarılması.



Bu haber 1,626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,154 µs