En Sıcak Konular

456 gramlık yeni Yazarkasa POS geliyor.

22 Nisan 2014 09:13 tsi
456 gramlık yeni Yazarkasa POS geliyor. Dünyanın önemli yazarkasa POS markalarından Ingenico, Türkiye için 456 gramlık yeni bir model hazırladı.

456 gramlık yeni Yazarkasa POS geliyor.

 

Dünyanın önemli yazarkasa POS markalarından Ingenico, Türkiye için 456 gramlık yeni bir model hazırladı. Şirket, cihazı İngiltere, Fransa, Rusya, Brezilya gibi ofis açtığı her yerde satacak.
 
2 saatte şarj oluyor

Cihaz, arka arkaya yaklaşık 250 kredi kartlık işlem yapabiliyor. Saniyede 30 satır baskı yapan cihaz, tek bir şarjla 3 günden uzun süre bekleme konumunda kalabiliyor. Düşmeye ve ekran darbelerine de dayanıklı olan iWE280, 2 saatte şarj olabiliyor.

Türkiye için tasarladı dünyaya satıyor

Ödeme sistemleri alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden olan Ingenico, Türkiye için geliştirdiği ürününü tüm dünyaya satmaya başladı. Yazarkasa POS uygulamasına geçen Türkiye için özel bir cihaz hazırlayan şirket, 456 gram ağırlığıyla dikkat çeken seyyar yazarkasa cihazı iWE280'i pazara sundu. Şirket, Türk mühendisleri tarafından tasarlanan cihazı, satış yaptığı diğer ülkelere de pazarlanmaya başlandı.

Türk mühendisler tasarladı

Ingenico'nun, yazarkasa alanında iş ortağı PAVO AŞ ile ortaklaşa geliştirdiği yeni nesil EFT POS özellikli seyyar yazarkasa cihazı iWE280, öncelikle İtalya, İngiltere, Fransa, Brezilya, Rusya, ve Güney Afrika olmak üzere şirketin ofisi olan tüm ülkelerde de satışa çıktı. Geçen yıl dünya genelinde Ingenico ve Landi markalarıyla toplam 7 milyon adet POS cihazı satan şirketin CEO'su Philipe Lazare, "Bu ürünü Türkiye'den gelen talep nedeniyle ürettik ve cihazın Ar-Ge'sini ise Türk mühendisler gerçekleştirdi. Benzer yapıda olan ve vergi toplamak isteyen hükümetler için yazarkasa POS'lar çok iyi bir seçenek olacak. Ayrıca İtalya, Fransa ve İngiltere'de de ürünün tanıtımını yaptık" dedi.

Bilgiler 'cep'te

Şirketin Türkiye ve Ortadoğu Genel Müdürü Alpay Sidal ise yeni uygulamaları 'i-ciro' ile işyeri sahiplerinin ciro bilgilerini cep telefonlarından öğrenebildiğini söyledi, Sidal, ocakta piyasaya sundukları iWE280'in 3 ay dolmadan 27 bin 500 adet satış rakamına ulaştığını açıkladı.

2016'da ilk 5'te yer alır

Ingenico EMEA Bölgesi Başkanı Yardımcısı Jacgues Behr, 2016'da cihazların yenilenmesiyle Türkiye'de sıçrama beklendiğini kaydetti. Behr, iIngenico'nun toplam satışlarında Almanya, Brezilya ve Çin ilk üç sırada. Türkiye ise ilk 10 içerisinde. 2016'da Türkiye ilk 5 içerisine girer" dedi.

Entegre GSM kartına sahip

Beko'nun farklı bankalarla uyumlu çalışan bu cihazı, Avea ile yapılan işbirliği sayesinde ayrıca SIM kart alınmadan aylık iletişim bedeli içinde bir sisteme sahip.

Yeni nesil yazarkasa mevzuatına uygun cihaz üreten markalardan biri de Beko. TÜBİTAK testlerini "ilk" tamamlayıp, mali onayı alınan yeni "yazarkasa POS" cihazı, anlaşmalı kredi kartlarına 9 ay vade farksız taksitlendirme seçeneği ile mükelleflere sunuluyor.

Bankalarla uyumlu

Farklı bankalarla uyumlu çalışan bu cihaz, Arçelik ve Avea işbirliğiyle ayrıca SIM kart alınmadan aylık iletişim bedeli içinde olarak entegre GSM kartına sahip. Cihaz ayrıca markanın yaygın ve uzman servis ağı sayesinde satış sonrasında da büyük avantajlar sağlıyor. Servisler yazarkasa açılışı, banka uygulama açılışı ve GSM aktivasyonu işlemlerini tek noktada ücretsiz olarak yapıyor.

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, Gelir İdaresi'nin kayıtdışı ekonomiyle mücadele amacıyla yaptığı düzenleme uyarınca tür yazarkasaların devreye girdiğini belirterek, "Cihazla perakende satış fişi ve kredi kartı ödeme belgesi verilebildiği gibi tek cihaz üzerinden farklı bankaların kredi kartlarıyla işlem yapılabiliyor" dedi.

Yüksek güvenlik

Genel müdür Çakıroğlu, piyasaya sundukları yeni nesil yazarkasanın Türkiye'nin önde gelen bankaları ve şirketleri ile yapılan ortak geliştirme çalışmaları sayesinde, yüksek güvenlikli teknolojisiyle dikkat çektiğini belirtti. Çakıroğlu, "Avea ile yaptığımız işbirliği, gelişmiş M2M altyapısı ve kapsama alanı sayesinde tüm Türkiye genelinde en iyi hizmeti vermemizi sağlıyor" dedi.

62 bin esnafa yazarkasa POS

DenizBank KOBİ Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Burak Koçak, banka olarak amaçlarının, KOBİ'lerin hayatlarını kolaylaştırmak olduğunu söyledi.

36 ay taksit seçeneği

KOBİ'lerin bir yandan finansman ihtiyaçlarına cevap verip diğer taraftan da günlük hayatlarında çeşitli avantajlar sağlayacak hizmetler sunduklarını ifade eden Koçak, "Bu bakış açısıyla da KOBİ'lere hem finansman hem de hizmetlerimiz açısından daha fazla destek olabilmek amacıyla ürünlerimizi sürekli olarak geliştiriyoruz. Ürünlerimizi geliştirirken KOBİ'lerimizin ihtiyaçlarını doğru tespit ederek, ihtiyaçlarına yönelik yeni ürün ve hizmet paketleri oluşturuyoruz" dedi.

Geçen yıl 62 bin esnafa yazarkasa POS'u en uygun koşullarla ulaştırdıklarını vurgulayan Koçak, şöyle devam etti: "Halihazırda devam etmekte olan 'Seç Bakalım' kampanyamızla Vera yazarkasa POS'u DenizBank'tan alanlara yüzde 1,19 faiz oranıyla 50 bin liraya kadar 36 aya varan vadelerle kredi imkanı sunuyoruz ve dosya masrafı almıyoruz. Diğer taraftan müşterilerimiz Vera, Pofilo, Hugin marka seçeneklerinden faydalanabiliyorlar."

Hafızayı ikiye katladı

MT Bilgi Teknolojilerinin, 40 milyon dolarlık yatırımla pazara sunduğu yeni nesil EFT POS özellikli mobil yazarkasa Vera-Delta, 20 yıllık mali hafızaya sahip. Bunun diğer modellerde 10 yılla sınırlı olduğunu söyleyen Başkan Murat Sancak, "Bu da işletmelerin, mali hafızayı sık sık değiştirerek ekstra maliyete girmesini engelleyecek" dedi. 


Bu haber 1,591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,524 µs