En Sıcak Konular

Gıda sahtekarlarına büyük ceza

28 Nisan 2014 09:37 tsi
Gıda sahtekarlarına büyük ceza Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bozulmuş ve değiştirilmiş ürünleri piyasaya süren gıda sahtekârlarına, geçtiğimiz yıl 60 milyon lira ceza uyguladı.

Gıda sahtekarlarına büyük ceza

 

Sgk Rehberi

 

 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bozulmuş ve değiştirilmiş ürünleri piyasaya süren gıda sahtekârlarına, geçtiğimiz yıl 60 milyon lira ceza uyguladı.

Türkiye gazetesinden Damla Paker'in haberine göre etten süte, baldan baharata, çikolatadan kahveye kadar birçok ürünün taklidi yapılarak halkın sağlığı ile oynamaya çalışan sahtekârlara Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı göz açtırmıyor. Bozulmuş ve değiştirilmiş ürünleri piyasaya sürerek halkın sağlığını tehlikeye sokan üreticilere karşı denetimlerini sıklaştıran bakanlık, 2 yılda 158 firma ve bu firmaların ürettiği 324 ürünü ifşa etti.

Bu firmalara geçen yıl toplamda 60 milyon para cezası uygulandı. Bakanlık, şüphe ve 174 ihbar hattı üzerinden büyük küçük hiçbir firmayı ayırmadan mercek altına alıyor. Bu kapsamda Bakanlığın, 2012 yılında başlattığı kamuoyu duyurusu uygulamasıyla tüketicinin sağlığı, menfaatinin korunması ve sektörde haksız rekabetin önlenmesi sağlanıyor. Bu zamana kadar toplam 11 kez gerçekleştirilen denetimlerle toplamda 158 firma ve bu firmaların ürettiği 324 parti ürün teşhir edildi.

Sahte et, süt ve bal üretimi yapan firmalara 13 bin 304 lira para cezası uygulanırken, ilaç etken maddesi ve sudan boyası kullanılan çikolata, kahve, enerji içeceği gibi ürünleri satan firmalar hakkında ise, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Bakanlık, bu sayede yürüttüğü resmi kontroller ve firmaların kendi kontrol sistemi dışında tüketicilerle piyasa üzerinde bir denetim mekanizması oluşturarak güvenilir gıda üretimini teşvik etmeyi hedefliyor. Bakanlık yetkilileri, tüketicileri etiket üzerindeki bilgilere dikkat edilmesi ve ürün üzerindeki ambalajları kendi gözleriyle görerek almaları yönünde uyarıyor.


Bu haber 1,374 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,663 µs