En Sıcak Konular

Resul Kurt: Ortada büyük bir komplo var

13 Mart 2015 16:48 tsi
Resul Kurt: Ortada büyük bir komplo var Resul Kurt, Star Gazete’sinde kaleme aldığı ve gündeme bomba gibi düşen “SGK’dan astronomik ceza geliyor” yazısını yorumladı.

Resul Kurt: Ortada büyük bir komplo var

 

 

Ülke Haber 

 

Resul Kurt, Star Gazete’sinde kaleme aldığı ve gündeme bomba gibi düşen “SGK’dan astronomik ceza geliyor” yazısını yorumladı. SGK’nın seçim öncesi velilerle hükümeti karşı karşıya getirmek için hamle yaptığını dile getiren Kurt, henüz bir açıklama yapılmadığını söyledi.

Star Gazetesi yazarı Resul Kurt, 24 TV’de Ayşegül Korkmaz Yiğit’in sunduğu ‘Moderatör’ programına konuk oldu. Resul Kurt'un Star Gazetesi’nde kaleme aldığı yazıda SGK’nın seçime az bir zaman kala veliler ile hükümeti karşı karşıya getirecek komployu deşifre etmesi gündeme bomba gibi düştü. Söz konusu SGK, 2008 yılından itibaren Okul Aile Birlikleri’nin faydalandığı teşvikleri iptal etmiş ve geriye dönük borçlanma çıkararak okullara göndermekte. Kurt, “olayın arkasında nasıl bir art niyet olduğu ortaya çıkarılmalı ve bir an önce bu uygulamadan vazgeçilsin” çağrısında bulundu.
Resul Kurt’un açıklamaları şöyle oldu:

OKUL AİLE BİRLİKLERİNİN İŞLEVİ 

Türkiye’de 75 binden fazla okul var. Ve her okulda da ihtiyaçların karşılanması, özellikle temizlik, güvenlikle ilgili personel çalıştırılması söz konusu. Okullarda Okul Aile Birlikleri tarafından çalıştırılan temizlik, çay hizmetleri sağlayan personeller var. Dolayısıyla da Okul Aile Birlikleri’ndeki bu çalışan ücretlerinde veliler imece usulü ile kendi aralarında topladıkları paralarla, yardımlarla, bağışlarla karşılıyor. Bu kişilerin ücretlerini, sigorta primlerini bu şekilde ödüyor. 2008 yılında çıkan beş puanlık prim indirimi dediğimiz özel sektördeki çalışan işyerlerinde, bunların içerisinde Okul Aile Birlikleri de var. Bunlarda kamu statüsü yok, devletin ödediği bir para yok. Velilerin kendi aralarında topladıkları parayla ödenen çalışan ücretleri ve sigorta primleri var. 2008 yılındaki teşvikten de bugüne kadar faydalanıyorlardı. Yani, siz eğer sigortasız işçi çalıştırmıyorsanız, eğer primlerinizi düzenli ödüyorsanız, borcunuz yoksa beş puanlık bir indirim yapılıyor ve bu beş puanlık indirim de sizin ödediğiniz primlerin yüzde 15’ine karşılık geliyor. Yüz lira ödemeniz gerekirken 85 lira ödüyorsunuz. Okul Aile Birlikleri de özel sektör oldukları için bugüne kadar bundan faydalanıyorlardı.

BÜYÜK BİR KOMPLO VAR 

Gelin görün ki SGK bir genel yazı hazırladı. Tam da 7 Haziran seçimlerine üç-dört ay kala bir genel yazı hazırlayarak Okul Aile Birliklerinin kamu statüsünde olduğu, dolayısıyla bunların beş puanlık prim teşviklerinden faydalanamayacağı ve geriye dönük olarak 2008 yılından bugüne kadar da faydalandıkları prim indirimlerinin teşviklerinin faizleriyle beraber geri ödenmesi yönünde bir genelge hazırladı ve uygulamaya koydu. Tam seçim öncesi velilerle Okul Aile Birliklerini ve hükümeti karşı karşıya getirecek büyük bir komplo var. İşin içerisinde bizim bilemeyeceğimiz, anlayamadığımız bir el müdahalede bulunmak suretiyle velileri Okul Aile Birliklerini hükümete karşı kışkırtma amacıyla her okula 3 bin lira, 5 bin lira, 10 bin lira, 50 bin lira, okulun cesametine göre geriye dönük cezalar gönderilmeye başlandı.

SGK’DAN BİR AÇIKLAMA YAPILMADI 

75 bin okuldan bahsediyoruz. Her okula bin lira ceza gitse 75 milyon, 2 bin lira ceza gitse 150 milyon, 10 bin lira ceza gitse 750 milyon... Yani konunun ne kadar önemli olduğunu veliler çerçevesinde ne kadar büyük önem taşıdığını bizim yazımızdan sonra da gündeme bomba gibi düştü. SGK’dan bir açıklama bekliyorum ama hali hazırda yapılan bir açıklama yok. Sekiz yıldır aklınız neredeydi? Seçimlere iki-üç ay kala mı geldi böyle bir şey olduğu? Ve bunun altında nasıl bir art niyet var, nasıl bir düşünce var bunların hepsinin mutlaka ortaya çıkarılması gerekiyor.
Okul Aile Birlikleri, çocuklarını okullarda okutan annelerin, babaların özel zamanlarından fedakarlık yaparak okulun birtakım ihtiyaçlarını karşılayalım diye kurulmuş birlikler ve burada insanların hiçbiri profesyonel değil. Buradan bir ücret almaları söz konusu değil. Devletin verdiği para söz konusu değil.


Bu haber 1,337 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,914 µs