En Sıcak Konular

Çiftçi sigortaya koştu

30 Mart 2015 09:50 tsi
Çiftçi sigortaya koştu Geçen yıl yaşanan dondan ders alan çiftçinin bu yıl sigortaya ilgisi büyük.

Çiftçi sigortaya koştu

 

 

Star

 

Geçen yıl yaşanan dondan ders alan çiftçinin bu yıl sigortaya ilgisi büyük. 20 Mart itibariyle tarım sigortasında prim üretimi geçen yıla göre yüzde 65 arttı. Kayısı ve fındık üretilen bölgelerde ise tarım sigortasında yüzde 250 artış var.

Tarım sektöründe sigortaya ilgi artıyor. Geçen yılki zirai dondan ders alan çiftçi,  sigorta üretimini yılın ilk üç ayında katladı. Tarım Kredi Kooperatifleri (TKK) Genel Müdürü İrfan Güvendi, üreticilere sigorta bilincinin kazandırılması faaliyetlerinin ilk meyvelerini verdiğini belirterek geçen yıl yıl zirai don nedeniyle büyük ölçüde zarar gören çiftçilerin bu yıl uyarıları dikkate alarak sigorta yaptırdığını söyledi. Güvendi “Fındık ve kayısı üretiminin yoğun olduğu bölgelerde tarım sigortalarında yüzde 250’ye yakın artış yakaladık. 79 günde sağlanan rekor artış, çiftçilerin Tarım Kredi’ye olan güvenini de ortaya koyuyor” dedi.

Sigortaya artan ilginin sigorta üretim raporlarına yansıdığını dile getiren Güvendi “20 Mart tarihi itibariyle bir başka deyişle 79 gün içinde, geçen yıl sonu toplam sigorta primi üretim rakamı olan 165 milyon TL prim üretimini yakaladık, tarım sigortası üretimlerinde 20 Mart 2014 tarihine göre ise yüzde 65 oranında bir artış gerçekleşti’ diye konuştu. Güvendi, tarım sigortaları üretimindeki söz konusu durumun son nokta olarak algılanmaması gerektiğinin altını çizerek “Hali hazırda tarım sektöründeki sigortalılık oranı yüzde 12. Sigortalılık oranına bakıldığında tarım sigortaları konusunda daha yolun başındayız” dedi. Tarımın ne kadar yoğun ve en son teknoloji kullanılırsa kullanılsın, doğal risklerden en çok etkilenen sektör olduğunu ifade eden Güvendi, sigorta primindeki yüzde 50 devlet desteği ve Tarım Kredi Kooperatiflerindeki düşük faiz avantajına rağmen sigortalı sayısının ve sigortalanan tarımsal işletme sayısının yetersiz kaldığını kaydetti.

GENEL MÜDÜR’DEN ÜRETİCİYE ÇAĞRI

Eğitim çalışmaları ve kooperatif ziyaretlerinin Sigorta Müdürlüğü ve Bölge Birlikleri Sigorta Servisleri aracılığıyla sürdürdüğünü aktaran Genel Müdür Güvendi “Tarım sigortaları kapsamındaki meydana gelebilecek afetlerden dolayı çiftçilerimizi korumak istiyoruz. Çiftçilerimizin, bilhassa ortaklarımızın afetlerden dolayı mağduriyet yaşamamaları ve düşük faizli tarımsal kredi desteğinden faydalanmaları için ürünlerini Tarım Kredi Kooperatifleri’ne sigorta yaptırmaları konusunda dikkatlerini çekmek istiyorum” değerlendirmesinde bulundu.


Bu haber 1,121 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,429 µs