En Sıcak Konular

Dolar ne kadar oldu?

2 Kasım 2015 12:43 tsi
Dolar ne kadar oldu? 1 Kasım seçimi sonrasında tek partili bir iktidarla piyasalar güne olumlu başladı, TL dolar karşısında 7 yılın en sert yükselişini gerçekleştirdi

Dolar ne kadar oldu? 

 

 

HaberTürk 

 

1 Kasım seçimi sonrasında tek partili bir iktidarla piyasalar güne olumlu başladı, TL dolar karşısında 7 yılın en sert yükselişini gerçekleştirdi
   
1 Kasım seçim sonuçlarının AK Parti'nin tek başına iktidarına işaret etmesinin ardından Dolar güne yaklaşık 2,5 ayın en düşük seviyelerinde başladı.

Cuma günkü kapanışta satış fiyatı 2,9151 TL olan Dolar dün akşam seçim sonuçlarının açıklanmaya başlamasıyla Asya işlemlerinde sert düştü. Dolar yurtiçinde yeni haftaya sert düşüşle başladı.

DOLAR ASYA PİYASALARINDA ÇAKILDI! DOLAR ASYA PİYASALARINDA ÇAKILDI!

7 YILIN EN SERT HAREKETİ

Türk Lirası dolar karşısında yüzde 4,7 ile 2008'den bu yana en hızlı yükselişini gerçekleştirerek gün içinde 2,7583 TL seviyesine kadar indi. 


Nomura International Kredi Analisti Timothy Ash; BusinessHT'ye yaptığı değerlendirmede dolarda 2,50 TL seviyesinin ihtimal dışında olmadığını, ama böyle bir öngörüde bulunmanın oldukça iyimser olduğunu söyledi. Ash, "Seçimden önce dolar 3,07 seviyesindeyken doların 2,70 seviyesine geleceğini öngörmüştüm. Hala bu görüşümü koruyorum" diye konuştu.

SEÇİM SONUÇLARININ PİYASAYA ETKİSİ SEÇİM SONUÇLARININ PİYASAYA ETKİSİ

Bir bankanın döviz masası müdürü; "Bundan sonra ekonomi yönetiminin nasıl şekilleneceği ve ilk icraatların nasıl olacağına odaklanacağız. Bir süre daha bu iyimserlik devam edecektir. Ardından küresel piyasalara daha  paralel bir seyir görebiliriz" dedi.

“Türkiye'nin beş yıllık borcunu iflasa karşı sigortalamanın maliyeti genel seçimlerin tek parti iktidarı ile sonuçlanmasının ardından aylar süren belirsizliğin sona ermesine bağlı olarak keskin şekilde geriledi. Türkiye'nin 5 yıllık kredi iflas takası primi (CDS) Markit verilerine göre Cuma günü kapanışa göre 24 baz puan düşüşle 229 baz puana inerek Temmuz sonundan bu yana en düşük seviyeyi gördü.”

BORSA İSTANBUL 3,5 AYIN ZİRVESİNE YÜKSELDİ

Borsa İstanbul 100 Endeksi ( BIST 100) bankacılık sektörünün yüzde 8 üzerindeki yükselişi öncülüğünde ilk seansta 83.995,52 puana kadar yükseldi. Endeks ilk seansı yüzde 5,61 değer kazanarak 83,860,50 puandan tamamladı.

BIST 100 Endeksi güne yüzde 5,35'lik primle 83 bin 653 puandan başladı. Endeks açılışta 83 bin 653 ile 14 Temmuz'dan bu yana en yüksek gün içi puanına ulaşmış oldu. Bu yükselişle endekste ayrıca 2008'den bu yana en hızlı kazanç sağlanmış oldu.

1 Kasım seçimlerinde resmi olmayan sonuçlar AK Parti'nin tek başına iktidarına işaret ederken üçüncü seçim olasılığının ortadan kalkması TL'nin dolar karşısında sert yükselmesine ve borsada ralliye yol açtı.


TAHVİL FAİZİ TEK RAKAMA GERİLEDİ

2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi açılışta 58 baz puan düşerek yüzde 9,6'ya indi. 10 yıl vadeli Türkiye tahvillerinin faizi 44 baz puan düşüşle yüzde 9,33'e geriledi.

Bir bankanın bono masası işlemcisi, "TL'deki iyimserlik bono piyasasına da aynen yansıyacaktır. Tüm vadelerde getirilerin tek haneye inmesini bekliyoruz" dedi. 

GRAM ALTIN 2,5 AYIN EN DÜŞÜĞÜNDE GRAM ALTIN 2,5 AYIN EN DÜŞÜĞÜNDE

ORTA VADEDE SORU İŞARETLERİ SÜREBİLİR

Ancak piyasada orta vadede hem siyaset hem de küresel piyasaların TL ve TL cinsi varlıklar üzerindeki etkisinin tamamen ortadan kalkmayacağı endişeleri de devam ediyor. Morgan Stanley seçim öncesi yayımladığı araştırma notunda 1 Kasım seçimleri ardından Türkiye'den U dönüşü beklemenin gerçekçi olmadığına dikkat çekmişti. 
    
'PİYASALAR ÇOK İYİ BİR YIL GEÇİRECEKTİR'

Renaissance Capital Türkiye Araştırma Direktörü Michael Harris; "Piyasalar çok iyi bir yıl geçirebilir. Piyasalarda başlangıç noktası için insanlar Türkiye'yi seviyor. Hareket mantıklı. Türkiye'nin nasıl hareket edeceğine bakmamız gerekiyor. Her gün yüzde 5 artış olmaz ama insanlar pozisyonlarını arttırmak isteyecek. AK Parti bu şekilde devam ederse tekrar piyasaları kazanabilir" dedi.


Bu haber 1,426 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    16,669 µs