En Sıcak Konular

Meteoroloji'den yoğun kar uyarısı

12 Kasım 2015 10:10 tsi
Meteoroloji'den yoğun kar uyarısı Yağışların, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli, Ardahan çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji'den yoğun kar uyarısı

 

 

Dünya 

 

Yağışların, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli, Ardahan çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinin çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli, Ardahan çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, güney ve batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve batı, Doğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden, hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli olarak esecek.

Yağışların Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, meydana gelebilecek ani sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

Yağışların Ardahan çevrelerinde yoğun kar yağışına neden olmasının beklendiğini bildiren Meteoroloji, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı olumsuzluklara da vatandaşları uyardı.

Meteoroloji ayrıca, “Rüzgarın Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Çatı uçması, direk ve ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” uyarısı da yaptı.

Bölgelerde hava durumu

MARMARA: Az bulutlu, doğusunun parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu, doğusunun parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, doğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Sivas çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Perşembe) sabah saatlerinde Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların; Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. 

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, kuzey kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Erzincan ile Iğdır çevrelerinde yağmur şeklinde olması beklenen yağışların; Ardahan çevrelerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava durumu

ANKARA: Parçalı bulutlu. (15)

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu. (18)

İZMİR: Az bulutlu ve açık. (22)

ADANA: Parçalı ve az bulutlu. (24)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık. (25)

SAMSUN: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. (18)

ERZURUM: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı (5)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu. (19) 


Bu haber 1,089 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,888 µs