En Sıcak Konular

Hava sıcaklığında değişiklik yok

13 Kasım 2015 10:47 tsi
Hava sıcaklığında değişiklik yok Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre yurdun kimi yerlerinde yağmur ve karla karışık yağış bekleniyor ancak Türkiye geneli hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak.

Hava sıcaklığında değişiklik yok

 

 

Dünya 

 

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre yurdun kimi yerlerinde yağmur ve karla karışık yağış bekleniyor ancak Türkiye geneli hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Bartın, Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu ve Kastamonu kıyılarının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; akşam ve gece saatlerinde Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Ardahan çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, Göller Yöresi, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzeyinde yer yer pus ve sis hadisesi, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, Türkiye genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve batı, Doğu Anadolu'nun güneyinde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli olarak esecek.

Yağışların; akşam ve gece saatlerinde Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar...) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi. 

Meteoroloji ayrıca "Yağışların; akşam saatlerinde Ardahan çevrelerinde yoğun kar yağışına (20 cm ve üzeri) neden olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" uyarısı da yaptı. 

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra bölgenin doğusunun parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

Ege: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Bartın çevreleri ile Kastamonu kıyılarının yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Doğu Karadeniz ve Ordu çevreleri ile Samsun'un doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; akşam ve gece saatlerinde Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

Doğu Anadolu: Parçalı zamanla çok bulutlu, Ardahan ile akşam saatlerinde Erzurum, Kars ve Ağrı'nın kuzey ilçelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Iğdır çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde Ardahan çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava durumu

Ankara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. (15)

İstanbul:Az bulutlu ve açık. (18)

İzmir: Az bulutlu ve açık. (22)

Adana: Az bulutlu ve açık. (26)

Antalya: Az bulutlu ve açık. (25)

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde doğu ilçeleri yerel sağanak yağışlı. (19)

Erzurum: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı. (8)

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu. 


Bu haber 1,130 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,288 µs