En Sıcak Konular

İstanbullular bu yollara dikkat!

19 Kasım 2015 09:31 tsi
İstanbullular bu yollara dikkat! İstanbul'da 21 Kasım Cumartesi, Bahçelievler ve Mecidiyeköy'de başlayacak olan çalışmalar nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak.

İstanbullular bu yollara dikkat!

 

 

Dünya 

 

İstanbul'da 21 Kasım Cumartesi, Bahçelievler ve Mecidiyeköy'de başlayacak olan çalışmalar nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak.

İstanbul'da 21 Kasım Cumartesi günü İBB tarafından iki çalışmaya başlanacak. İlki Bahçelievler'de 1 yıl sürecek olan  Bahçelievler/Şirinevler Minibüs Terminali ve Zeminaltı Otopark Projesi, ikincisi ise 150 gün sürecek 'Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey' metro hattının Mecidiyeköy İstasyonundaki 2. etap çalışması.

Bahçelievler'deki çalışma 1 yıl sürecek

kapali-otopark.jpg 


Bahçelievler/Şirinevler Minibüs Terminali ve Zeminaltı Otopark Projesi çalışması hayata geçiyor. 404 araç kapasiteli Zeminaltı Otoparkının, zemin üstünde 65 minibüs kapasiteli bir Minibüs Terminali yeralacak. Çalışma sebebiyle E-5 Havaalanı istikametinden Şirinevler girişi 21 Kasım 2015 Cumartesi günü saat 23.00’da ulaşıma kapatılacak olup, araçlar E-5 Bahçelievler yanyol girişten yönlendirilecek. 

Yapılması planlanan kapalı otopark, 400 araç ve 65 minibüs kapasiteli. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) yapılan açıklamaya göre, Bahçelievler/Şirinevler Minibüs Terminalinin bulunduğu alanda hayata geçirilecek olan proje, O-1 Karayolu üzerinde Ataköy Kavşağının hemen başlangıcında konumlandırıldı.

bahcelievler-2.jpg

Terminal, hem araç hem de yaya dolaşımı açısından büyük bir rahatlama sağlayacak.

bahcelievler.jpg

Çalışmanın yaklaşık 1 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

Mehmet Akif Ersoy Caddesine yan yoldan gelen Bağlantı Yolu da proje alanının ortasında bir Kavşağa dönüşecek.13.000 m2’lik proje alanında zeminaltı otopark ve üzerinde yapılacak Minibüs Terminali dışında kalan alan da, büyük bir kısmı refüj üzerine konumlanmış pasif yeşil alan olarak düzenlenecek.


Mecidiyeköy'de metro çalışması

150 gün sürecek

Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının Mecidiyeköy İstasyonunda 2. etap başlıyor. Mecidiyeköy İstasyonu Batı Konkors (giriş-çıkış) yapısı imalat çalışmaları sebebiyle, 21 Kasım 2015 Cumartesi günü saat 23.00’den itibaren 150 gün süreyle Şişli-Mecidiyeköy ve Mecidiyeköy-Şişli İstikametinde uygulanmak üzere Geçici Trafik Sirkülasyon Projesi hazırlandı

kabatas-mahmutbey-metro-001.jpg
Çalışmalar tamamlandığında Mecidiyeköy-Mahmutbey arası 26 dakikaya düşecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) çalışmalarla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kabataş Metro istasyon

"Mecidiyeköy Metro İstasyonu 2. Etap inşaat çalışmaları sebebiyle, inşaat alanı trafiğe kapatılacaktır. Mecidiyeköy İstasyonu Batı Konkors (giriş-çıkış) yapısı imalat çalışmaları sebebiyle, 21 Kasım 2015 Cumartesi günü saat 23.00’dan itibaren 150 gün süreyle Şişli-Mecidiyeköy ve Mecidiyeköy-Şişli İstikametinde uygulanmak üzere Geçici Trafik Sirkülasyon Projesi hazırlandı. Buna göre:

buyukdere-caddesi.jpg
1. Şişli-Mecidiyeköy İstikametinde:

Büyükdere Caddesi’nin, Aytekin Kotil Caddesi ile Ortaklar Caddesi arasında kalan kesiminde kısmi şerit daraltması yapılarak, taşıt trafiği 2 şeritten verilecek, inşaat alanı ile binalar arasında yaya geçiş koridoru oluşturularak yayaların emniyetli geçişleri sağlanacaktır.

2. Mecidiyeköy-Şişli istikametinde:

- Aytekin Kotil Caddesi ile Ortaklar Caddesi arasında kalan Bahçeler Sokak üzerinden (1 gidiş-1 geliş) verilerek taşıt trafik akışı sağlanacaktır.

- Mecidiyeköy Yolu Caddesi üzerinden devam eden araçlar D-100 Karayolu altındaki Bağlantı Yolu ile önce Geçit Sokak ve ardından Abide-i Hürriyet Caddesi’nden ilerleyerek Büyükdere Caddesi’nin Şişli tarafına ulaşabileceklerdir.

3. Aytekin Kotil Caddesi’nin Büyükdere Caddesi bağlantısı kısmında ise Trafik Işığı Düzenlemesi ile taşıtların Şişli yönüne katılımı sağlanacaktır.


Bu haber 1,255 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,539 µs