En Sıcak Konular

Öğrenci yurtlarının ruhsat yetkisi MEB'e veriliyor

1 Haziran 2016 16:12 tsi
Öğrenci yurtlarının ruhsat yetkisi MEB'e veriliyor MEB, TBMM'deki kanun tasarısının yasalaşmasıyla, öğrenciler için barınma hizmeti sunan ticari işletmeler için açma ve çalışma ruhsatı düzenleme yetkisine sahip olacak.

Öğrenci yurtlarının ruhsat yetkisi MEB'e veriliyor

 

TımeTürk

 

MEB, TBMM'deki kanun tasarısının yasalaşmasıyla, öğrenciler için barınma hizmeti sunan ticari işletmeler için açma ve çalışma ruhsatı düzenleme yetkisine sahip olacak.

TBMM'ye sevk edilen Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile bazı kanun ve KHK'larda değişiklik yapan kanun tasarısı, özel yurtlara ilişkin yeni hükümler getiriyor.

Mevcut düzenlemede, Milli Eğitim Bakanlığının öğrenci yurt ile pansiyonları dışında başka isimlerle açılan ve öğrencilere barınma hizmeti veren özel ticari işletmelere ilişkin ruhsatlandırma ve denetleme yetkisi bulunmuyor. Geçerli mevzuatta ruhsatların, belediyeler, diğer bakanlıklar ve kamu kurumlarının inisiyatifiyle düzenlenmesi nedeniyle, bu işletmeler kamuoyunun gündemine"denetimsiz barınma mekanları" olarak geliyor.

Yeni tasarıya göre, daha önce Büyükşehir Belediyesi, Belediye ve İl Özel İdaresi kanunları ile diğer kanunlarla belirlenen izin veya ruhsatlara ilişkin hükümler, öğrencilere özel barınma hizmeti veren kurumlar hakkında uygulanmayacak.

TBMM'de bekleyen tasarıda yer alan düzenlemenin yasalaşması halinde, öğrencilere barınma hizmeti veren kurumların denetlenmesi ve mevzuata aykırı durumlarının tespiti halinde, kapatma işlemleri MEB tarafından yapılabilecek.

Bakanlık, tasarının TBMM'de yasalaşmasının ardından öğrenci yurtlarına ilişkin yönetmelik çıkaracak. Bakanlık bu düzenlemede yurt, pansiyon, öğrenci apart evi, stüdyo ev gibi öğrenciye barınma hizmeti veren merkezlerin standartlarını belirleyecek ve buna göre denetim yapma yetkisine sahip olacak.



Bu haber 1,333 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,763 µs