En Sıcak Konular

Otomotiv ihracatında 3 yılın rekoru

7 Haziran 2016 09:35 tsi
Otomotiv ihracatında 3 yılın rekoru Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliğinin (OİB) mayıs ayı ihracat raporuna göre, 3 yılın aylık bazdaki en yüksek ihracat artışına ulaştı.

Otomotiv ihracatında 3 yılın rekoru

 Star

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliğinin (OİB) mayıs ayı ihracat raporuna göre, 3 yılın aylık bazdaki en yüksek ihracat artışına ulaştı.

İhracat, mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 34 artışla yaklaşık 2 milyar dolar oldu. Sektörün en büyük pazarı Almanya’ya ihracat yüzde 24 artarken, İtalya’da yüzde 98 ve Fransa’da yüzde 76 oranlarına ulaşıldı. Bu ülkelere ihracat performansında, binek otomobiller ve eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlarda yüzde 200’e varan oranlarda artış etkili oldu. Mayıs ayı ihracatında ürün grubu bazında yüzde 73’ü bulan artışlar yaşandı. Otomotivin ocak-mayıs döneminde ihracatı da yüzde 12 artarak 9 milyar 572 milyon dolar oldu.  

YAN SANAYİ DE BÜYÜYOR

Mayısta ürün grubu bazında otomotiv yan sanayi ihracatı yüzde 12 artarak 771 milyon dolar olurken, binek otomobil yüzde 50 artışla 667 milyon, eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar yüzde 73 artışla 380 milyon ve otobüs-minibüs-midibüs de yüzde 38 artışla 140 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi.Otomotiv yan sanayinde en büyük pazar olan Almanya’ya ihracat yüzde 14 artarken ABD’ye yüzde 19 geriledi. Binek otomobillerde en büyük ilk üç pazar olan İtalya’ya ihracat yüzde 126, Fransa’ya yüzde 179 ve Almanya’ya yüzde 55 arttı. Eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlarda lider pazar İtalya’ya ihracat yüzde 200 artarken, Fransa’ya yüzde 133, Almanya’ya yüzde 71, Hollanda’ya yüzde 239 ve İspanya’ya yüzde 118 artış yaşandı. 



Bu haber 1,216 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,589 µs