En Sıcak Konular

Petrolde arz kesintisi son 5 yılın en yükseğinde

10 Haziran 2016 10:19 tsi
Petrolde arz kesintisi son 5 yılın en yükseğinde ABD Enerji Enformasyon İdaresi, küresel petrol arz kesintisinin mayısta günlük ortalama 3,6 milyon varilin üzerine çıktığını bildirdi.

Petrolde arz kesintisi son 5 yılın en yükseğinde

Dünya 

ABD Enerji Enformasyon İdaresi, küresel petrol arz kesintisinin mayısta günlük ortalama 3,6 milyon varilin üzerine çıktığını bildirdi.

EIA, küresel petrol arz kesintisinin mayısta günlük ortalama 3,6 milyon varilin üzerine çıktığını, bu rakamın Ocak 2011'den sonraki en yüksek seviye olduğunu bildirdi. 

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), küresel petrol piyasasında arz kesintisinin son 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını bildirdi. 

EIA'dan yapılan açıklamada, dünya genelinde petrol arzındaki toplam kesintinin, mayıs ayında günlük ortalama 3,6 milyon varilin üzerine çıktığı, bu rakamın Ocak 2011'den sonraki en yüksek seviye olduğu ifade edildi. 

Kanada'daki orman yangınları nedeniyle ülkenin petrol üretiminin mayıs ayında günlük ortalama 800 bin varile düştüğüne işaret edilen açıklamada, Nijerya'da petrol boru hatlarına düzenlenen saldırılar nedeniyle de bu ülkenin üretiminin yine aynı ayda 800 bin varil azaldığı bilgisine yer verildi. 

Açıklamada, küresel petrol piyasasında arz kesintisine yol açan diğer nedenler; Irak'ın Basra bölgesindeki olumsuz hava koşulları ve Libya'nın kuzeydoğusunda bulunan petrol terminalindeki aksaklıklar olarak gösterilirken, Kuveyt, Brezilya ve Gana'da petrol üretimindeki geçici kesintilerin de küresel arzı olumsuz etkilediği kaydedildi. 

ABD'nin ham petrol üretimindeki düşüş ve dünya genelindeki arz kesintileri nedeniyle Brent türü petrolün varil fiyatının mayıs ayında bir önceki aya göre, 5 dolar kadar arttığı belirtildi.

Açıklamada, Kanada'daki orman yangınlarının ve Irak'ın Basra bölgesindeki olumsuz hava koşullarının Haziran'da sona ereceğinin tahmin edildiği, ancak Libya, Nijerya, Kuzey Irak, Güney Sudan ve Yemen'deki siyasi sorunların yıllarca sürebileceği kaydedildi. 

Dünya genelinde arz kesintisi, küresel petrol talebindeki artış ve ABD dolarındaki düşüş nedeniyle, Brent türü ham petrol fiyatı Ocak ayında varil başına 30 doların altına düşerken, Perşembe sabahı varil başına 52,84 dolara kadar yükselerek Ekim 2015'ten bu yana en yüksek seviyesine ulaşmıştı. 


Bu haber 1,111 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,479 µs