En Sıcak Konular

Yerel perakende zincirlerinde Ramazan’da zam yok

11 Haziran 2016 09:46 tsi
Yerel perakende zincirlerinde Ramazan’da zam yok Ramazan öncesinde pek çok gıda ürününe zam gelirken, Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Mustafa Altunbilek, 2015’e göre fiyatların yüzde 24 ucuzladığını söyleyerek, “Yerel zincirlerde Ramazan boyunca gıdaya zam yok” dedi.

Yerel perakende zincirlerinde Ramazan’da zam yok

Star 

Ramazan öncesinde pek çok gıda ürününe zam gelirken, Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Mustafa Altunbilek, 2015’e göre fiyatların yüzde 24 ucuzladığını söyleyerek, “Yerel zincirlerde Ramazan boyunca gıdaya zam yok” dedi.

Ramazan ayındaki artan gıda tüketimini fırsat bilen üreticinin yaptığı zamlar cep yakarken,  TPF Başkanı Mustafa Altunbilek fiyatların geçen yıla oranla ucuzladığını söyledi. “Vatandaşlarımız rahat olsun. Ramazan ayı yine bereketiyle geldi” diyen Altunbilek, “Sebze ve meyve grubunda son dönemdeki yağışlar nedeni ile bir miktar artış yaşandı. Mevsimsel etkilerin ötesinde bir önceki aya göre vatandaşlarımız manav reyonunda sepetlerini yüzde 15 daha ucuza dolduruyor. Bazı ürünlerin fiyatı sabit kalırken, mevsimlik ürünlerde fiyatlar hemen hemen standarda oturdu. Örneğin bölgelere göre değişse de bir önceki ay karpuzun kilosu 1.5 TL iken, bu ay geçen sene Ramazan ayında da olduğu gibi 0.5 kuruşa gerilemiş durumda. Ramazan ayı yine bereketiyle geldi. Geçen yılın aynı dönemi ile kıyasladığımızda manav fiyatları yüzde 24 ucuzladı” diye konuştu.

BAKLİYAT ARTMAYACAK

Yerel market zincirlerinde bakliyat fiyatlarının Ramazan boyunca artmayacağını ifade eden TPF Başkanı Altunbilek, “Sadece pirinçte bir önceki aya göre yüzde 1-2 arasında bir fiyat artışı söz konusu. Kırmızı mercimekte önümüzdeki günlerde çok az da olsa ucuzlama yaşanabilir. Mahsullerin bol olması sebebiyle bakliyatta fiyat artışı değil, düşüş yaşanmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

HEDİYE ÇEKİ KUMANYADAN ÖNDE

Hediye çeki uygulamasının Ramazan’da çok tercih edildiğini ifade eden Mustafa Altunbilek “Bunun en büyük nedeni kumanyanın içindeki ürünler kişilerin gerçek ihtiyacı olmayabiliyor. Hediye çekleri ise kişiyi rencide etmediği gibi gerçek ihtiyacı ne ise onu almasını sağlıyor. Mayıs ayına kıyasla Ramazan’da yerel zincirlerimizde satışlarımız bölgelere göre değişse de yüzde 15 ile 20 arasında arttı. Bu yükseliş Ramazan ayının ilk günlerinde olmamızdan kaynaklanıyor. İlerleyen günlerde satışlarımızda yüzde 5 ila 10 seviyelerinde artışla tamamlanacaktır” diye konuştu.  


Bu haber 1,289 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,447 µs