En Sıcak Konular

Şirketler e-dönüşüm işini ağırdan alıyor!

18 Haziran 2016 09:59 tsi
Şirketler e-dönüşüm işini ağırdan alıyor! Küresel çapta yapılan bir araştırmaya göre işletmelerin yüzde 90’ı bilişim teknolojilerinde dönüşüme ihtiyaç duyuyor.

Şirketler e-dönüşüm işini ağırdan alıyor!

Dünya 

Küresel çapta yapılan bir araştırmaya göre işletmelerin yüzde 90’ı bilişim teknolojilerinde dönüşüme ihtiyaç duyuyor. Ancak, yüzde 55’inin yol haritası yok. Gerekli dönüşümü sağlayanlar ise faaliyet giderlerini yüzde 24 azaltıyor.

Bilişim teknolojileri şirketlerin büyük kısmının gündeminde. Neredeyse herkes kapsamlı bir dönüşüme ihtiyacı olduğunu kabul ediyor. Ancak iş adım atmaya gelince fikre duyulan heyecan azalıyor, adım atılmıyor. Dönüşümde en ilgili duyulan alan ise "hibrit bulut". Yani şirketlerin kendi sunucuları üzerinden sağlanan ‘özel bulut’ ile internet üzerinden erişilen ‘açık bulut’un birlikte var olmasına dayanan bir model. Şirketlerin çoğunluğu 2 yıl içinde bu tarz yapılara sahip olmak istediğini belirtiyor. Gerekli dönüşümü sağladıklarında faaliyet giderlerinden ettikleri tasarruf yüzde 24’ü buluyor. 

EMC Corporation ve VMware’in, BT dönüşümüne ilişkin durum raporu yayınlandı. Rapor, dijital iş süreçlerini geliştirmek üzere BT dönüşümü için girişimleri bulunan dünya çapında 660’ı aşkın EMC ve VMware müşterisine ilişkin analizleri içeriyor. Anket yöntemine dayanan bir araştırmadan çok daha isabetli sonuçlar içeren rapor, bu konularda çalışmaları olan şirketlerin kısa ve uzun vadeli BT dönüşüm girişimlerindeki açıklarının, kaydedilen ilerlemelerin ve hedeflerin bir analizini sunuyor. 

Dönüşüm isteği sektörden ve coğrafyadan bağımsız 

Yapılan araştırmaya göre şirketlerin çoğu, yer aldıkları coğrafya ve sektör fark etmeksizin, BT hizmetlerine yönelik stratejilerini geliştirmek istediklerini belirtti. İşletmelerin yüzde 90’ı yönetsel ve iş alanı destekli bir BT dönüşüm stratejisine ve yol haritasına sahip olmanın önemine işaret ederken; bunların yarısından fazlası (yüzde 55), belgelendirilmiş bir çalışmalarının olmadığını kabul etti. Yüzde 80’i ise hizmetleri self-servis bir portal ile iş odaklı bir katalogda standartlaştırmak ve otomasyonu artırarak BT hizmetini geliştirmek istediklerini bildirdi. Geliştirilmek istenen alanlar ise şöyle sıralandı: 

Şirketler hibrit buluta ilgi duyuyor 

Katılımcılar, BT organizasyonlarının harici servis sağlayıcılarla maliyet açısından daha iyi rekabet edebilir hale gelmesini ve uygun maliyetler için hibrit bulut yapılarını sanallaştırmaya ve standart hale getirip geliştirmeye çabaladıklarını belirtti. Şirketlerin çoğunluğu, gelecek 18-24 ay içinde üretim uygulamaları için hibrit bulut yapılarına sahip olmak istediklerini ifade ederken; yüzde 90’ı değerlendirme ya da sistemin çalıştığını kanıtlama (POC - proof-of-concept) aşamasında olduklarını açıkladı. Sanallaştırma konusunda ise neredeyse her katılımcı şirket tarafından program, depolama ve uygulama sanallaştırılmasında yüzde 80 ila yüzde 100 oranına ulaşılmak istendiğini ifade etti. 

Yeni uygulama geliştirme bir yılı bulabiliyor 

Kurumlarının daha hızlı yazılım geliştirmesini sağlamak için platform servisinin otomasyonunu gerçekleştirmek istediklerini belirtmekle beraber, katılımcıların yüzde 80’inden fazlası ölçeklendirilebilir, bağımsız altyapılı uygulama sistemlerinin eksik olduğunu söyledi. Yüzde 68’i ise şirketlerinin yeni bir uygulama geliştirme sürecini 6 ila 12 ayda tamamladığını kaydederken; pek çoğu, bu süreyi birkaç haftaya indirmek istediklerini belirtti. 

Kamu kuruluşları dikkat çekiyor 

EMC Türkiye Ülke Müdürü Sinan Dumlu, ortaya çıkan sonuçlar hakkında şu yorumda bulundu: “Hem EMC hem de VMware’deki müşterilerimizin, özellikle de hibrit bulut stratejilerini şevkle benimsemiş olmaları bir yana BT dönüşümü konusunda yeterli adımları atmada zorlandıklarını gözlemledik. Oysa BT dönüşümünü sağlayan müşteriler, sadece ciddi maliyet tasarrufl arı tecrübe etmekle kalmıyor, dijital iş süreçleriyle ilgili hedefl erine yönelik olarak en büyük ilerlemeyi gerçekleştiriyorlar. Günümüzde tüm endüstrilerde önemli bir dönüşüm yaşanmasının zorunluluk haline geldiği görülüyor. Örneğin üretim şirketleri artık akıllı cihazlar üretiyorlar, yeni nesil hizmet şirketleri ise müşteri deneyimi yaratıyorlar. Hatta kamu kuruluşlarında verilen hizmetlerde dahi önemli değişiklikler göze çarpıyor.”

Şirketlerin beklentileri ile gerçekler örtüşmüyor 

● Kaynak 

Tedariki Katılımcıların yüzde 77’si altyapı kaynaklarını bir günden az ya da gerektiği kadar kısa bir sürede tedarik etmek istediklerini dile getirirken; bunların yarısından fazlası bu işlemin 1 ila 4 hafta arasında sürdüğünü bildirdi. 

● Finansal Yönetim 

Ankete katılanların yüzde 87’si, yıllık ödeneğe dayalı ya da proje başına geri ödemeye bel bağlarken; sadece yüzde 5’i tüketilen hizmetler için işi ilan edilen fiyata faturalandırabildiklerini belirtti. 

● Ölçüm 

Kuruluşların yüzde 88’i her iş biriminin tükettiği kaynakları takip edebildikleri bir otomasyon kullanacak duruma gelmeyi istediğini kaydederken; yüzde 70’i ise iş süreçlerinde BT kaynak tüketimini takip etme konusunda açıkları olduğunu söyledi.


Bu haber 1,244 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,822 µs