En Sıcak Konular

Piyasalar haftaya hızlı başladı

20 Haziran 2016 10:19 tsi
Piyasalar haftaya hızlı başladı İngiltere'de kalma yanlılarının güç kazanmasıyla beraber küresel piyasalarda yaşanan risk iştahındaki artış yurtiçi piyasalara da yansıdı.

Piyasalar haftaya hızlı başladı

Dünya 

İngiltere'de kalma yanlılarının güç kazanmasıyla beraber küresel piyasalarda yaşanan risk iştahındaki artış yurtiçi piyasalara da yansıdı.

İngiltere'de hafta sonu açıklanan Avrupa Birliği'nden ayrılma anketlerinde birlikte kalmaya yönelik kampanyanın güç kazandığının görülmesi üzerine küresel piyasalarda yaşanan pozitif havaya paralel olarak yurtiçi piyasalar da haftaya alımlarla başladı.

Borsa İstanbul (BIST) 100 endeksi, haftaya puan artışla puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde oranında değer kazandı. 

Cuma günü piyasaların kapanış saatlerinde 2.9280/2.9288 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah 2.9075/2.9090 seviyesinde. Cuma günü aynı saatte 3.1122/3.1125 seviyesinde olan sepet bazında TL bu sabah 3.1057/3.1076, 3.2963/3.2969 seviyesindeki euro/TL ise 3.3039/3.3055 seviyesinde işlem gördü.

Emtia fiyatlarına baktığımızda, Brent petrolün varil fiyatı 50 dolar sınırında bulunuyor. Bu sabah ilk işlemler 49,67 dolardan geçiyor. 

Spot piyasalarda altının ons fiyatı 1284,35 dolar seviyelerinde hareket ediyor. 

Analistler, bu hafta Brexit başta olmak üzere yurt dışında yoğun haber gündeminin takip edileceğini belirterek, yurt içinde ise yarınki PPK toplantısının piyasaların odak noktasında olacağını kaydediyor. 

Bugün yurt içi veya yurt dışından önemli bir veri akışı beklenmezken, hafta geneline bakıldığında yarın Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı ve Perşembe günü İngiltere'de gerçekleştirilecek AB referandumu en kritik gelişmeler olarak dikkat çekiyor.

Diğer yandan geçtiğimiz hafta Fed'in faizleri sabit bırakmasının ardından bu hafta piyasalara vereceği mesajlar takip edilecek. Bugün saat 19:30'da Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari ve yarın saat 17:00'de ise Fed Başkanı Janet Yellen konuşacak.

Dış borsalarda son durum

İngiltere'den hafta sonu açıklanan üç ankette Avrupa Birliği'nde kalma yanlısı kampanyanın ivme kazandığının görülmesi üzerine ülkenin, AB'den ayrılacağına dair endişelerin azalmasıyla beraber Asya borsaları yükseldi. 

Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 1 yükselirken, Japonya Nikkei endeksi yendeki zayıflamanın da yardımıyla beraber yüzde 2'nin üzerinde artış gösterdi.

Avrupa borsalarında Cuma günü başlayan rallinin yeni haftanın ilk gününde de devam etmesi bekleniyor. 


Bu haber 1,180 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,456 µs