En Sıcak Konular

Dolar kapandığı gibi açıldı

21 Haziran 2016 09:32 tsi
Dolar kapandığı gibi açıldı Dün 2,90 seviyesinin altını deneyen ancak başarılı olamayan dolar kuru, yeni güne bu seviyenin hemen üzerinde başladı.

Dolar kapandığı gibi açıldı

Dünya 

Dün 2,90 seviyesinin altını deneyen ancak başarılı olamayan dolar kuru, yeni güne bu seviyenin hemen üzerinde başladı.

İngiltere'de Avrupa Birliği'nde kalma yanlısı kampanyanın ivme kazandığı yönündeki anketlerin global bazda iyimserliğe neden olmasıyla küresel risk iştahında dün görülen artış bugün temkinli bir seyre dönerken, piyasa PPK toplantısına odaklandı.

Dün 10 Haziran'dan beri en düşük olan 2.8958'e kadar gerileyen, ancak akşam saatlerinde 2.9014/2.9023 seviyesinde olan dolar/TL bu sabah 2.9005/2.9025 seviyesinde.

Dün aynı saatte 3.0959/3.0963 seviyesinde olan sepet bazında TL bu sabah 3.0934/3.0957, 3.2899/3.2911 seviyesindeki euro/TL ise 3.2863/3.2890 seviyesinde işlem gördü.

Yıllık enflasyonun son üç yılın en düşük seviyelerinde kalmaya devam etmesi, ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımlarında acele etmeyeceği beklentisi ve hükümetin düşük faiz çağrıları ile TCMB Haziran ayı Para Politikası Kurulu'nun (PPK) 21 Haziran toplantısında koridorun üst bandında 50 baz puanlık indirimlerine devam etmesi bekleniyor.

Reuters'ın 17 kurumun katılımıyla gerçekleştirdiği ankette katılımcıların neredeyse tamamı koridorun üst bandında 50 baz puan indirim beklerken, bir katılımcı ise 25 baz puan indirim öngörüyor. Ankete katılan kurumların tamamı politika faizin sabit tutulmasını, bir katılımcı ise koridorun alt bandında 25 baz puanlık indirim bekliyor.

Bir bankacı, "İngiltere'deki referanduma ilişkin gelişmeler olmazsa PPK toplantısına kadar piyasada sakin seyir görebiliriz. Piyasada genel olarak üst bantta 50 baz puanlık indirimin fiyatlandı ancak TCMB'nin önümüzdeki dönem politikasına ilişkin vereceği sinyaller izlenecek. Tabi TCMB'nin beklentilerin altında örneğin yapacağı örneğin 25 baz puanlık bir faiz indirimi halinde TL'de değer kazancı da görülebilir" dedi.

Referandum dışarıda bırakıldığında enflasyon ve TL'deki seyir ile Fed'in faiz artırmada aceleci olmayacağını ortaya koyması nedeniyle yurtiçi ve küresel ortamın TCMB'nin faiz indirimlerine devam etmesi için uygun bir ortam sunduğu belirtiliyor. Ancak faiz indirimlerinin küresel risk iştahında azalma halinde TL'deki kırılganlığı artıracağına da dikkat çekiliyor.

Asya borsaları güne dalgalı bir başlangıcın ardından yükseliş kaydederken, İngiltere'de Perşembe günü gerçekleştirilecek referandumda seçmenlerin Avrupa Birliği'nde (AB) kalmaya yönelik oy kullanacağı iyimserliğinin başlattığı hızlı yükselişleri temkinli bir şekilde sürdürdü.

Yatırımcılar Perşembe günü gerçekleşecek İngiltere referandumunun yanında ayrıca bugünün ilerleyen saatlerinde Fed Başkanı Janet Yellen'ın ABD Kongresi'nde yapmaya başlayacağı ve iki gün sürecek olan konuşmada vereceği mesajları takip edecek.

İngiltere'nin AB'de kalacağına dair bahis oranları geçtiğimiz Cuma günü yüzde 60-67 iken bu oranlar dün Betfair rakamlarına göre yüzde 72'ye yükseldi.


Bu haber 1,201 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,783 µs