En Sıcak Konular

Yatırım için yeni düzenlemeler geliyor

21 Haziran 2016 13:52 tsi
Yatırım için yeni düzenlemeler geliyor Başbakan Yıldırım, 'Yatırım ortamının iyileşmesi için ezber bozan düzenlemeler geliyor' açıklamasını yaptı.

Yatırım için yeni düzenlemeler geliyor

Dünya 

Başbakan Yıldırım, 'Yatırım ortamının iyileşmesi için ezber bozan düzenlemeler geliyor' açıklamasını yaptı. 

Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde yeni cazibe merkezleri oluşturacaklarını, buralarda fabrikaları devletin inşa edeceğini, özel sektörün işleteceği fabrikaların ürünlerini yine devletin alacağını söyledi.

Partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan Yıldırım, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde operasyonlar bitti.

Şimdi ikinci adımı atıyoruz. Bu adım fiziki ve sosyal yenileme.

Yeni cazibe merkezleri oluşturuyoruz, fabrikaları biz yapacağız, özel sektör işletecek, bu fabrikaların ürünlerini de yine biz alacağız" dedi.

PKK'nın il ve ilçe merkezlerinde geçen yıldan itibaren uyguladığı şiddet eylemlerine karşı güvenlik güçleri kapsamlı operasyonlar başlatmıştı. Hükümet bu operasyonların tamamlanmasının ardından bölgenin yeniden imarı ve gelişmesi için çeşitli projeler üzerinde çalışıldığını açıklamıştı.


Yıldırım teröre mali destek verdiği tespit edilen belediyelere dönük yasal düzenleme yapılacağını da belirterek, şöyle konuştu:
"Terörle mücadele bağlamında yapacağımız bir iş de, teröre mali destek veren belediyelerin hesabını görmek. En kısa sürede devletin verdiği kaynakları millet için kullanmayan yerel yöneticilerden hesap soracağız. Bu konuda düzenleme de Meclis'e gelecek."

Geçtiğimiz hafta yapılan Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda (EKK) bir dizi karar aldıklarını da vurgulayan Yıldırım, "Mali disiplinden vazgeçmeden ekonomiyi büyütecek tedbirler alıyoruz. Yatırım ortamının iyileştirilmesiyle ilgili ezber bozan düzenlemeler geliyor" dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın bu hafta Meclis'e getirileceğini söylediği Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Tasarı Taslağı, damga vergisi ve harçlar kanununda yatırımcının maliyetini azaltacak düzenlemelerin yanısıra, bürokrasiyi azaltacak, yabancı nitelikli işgücünün Türkiye'de çalışmasını kolaylaştıracak değişiklikler de içeriyor.

Yıldırım, EKK kararları ve Yatırım Ortamının İyileştirilmesini sağlaması öngörülen düzenleme konusunda şunları da söyledi:
"Yatırımcının hemen üretime geçeceği düzenlemeleri yapıyoruz. Prosedürleri oldukça ortadan kaldıracağız. Bunun yanısıra vatandaşlarımızla hükümet arasında anlaşmazlık kalsın da istemiyoruz. Yaşlı bakım aylığı ve engelli bakım aylıklarının kesilmesini ortadan kaldıracak, bu işlerin düzenli yapılacağı bir düzenlemeyi Çalışma Bakanlığı yapıyor. Yakında Meclis'e gelecek."

Çiftçilerin mevsimsel sıkıntıları ve kuraklıktan dolayı yaşayabilecekleri fiyat istikrarsızlıklarıyla ilgili de Yıldırım, "Bu sene biraz kuraklık olmasına rağmen fiyatlarda çiftçimizin aleyhine gelişme olursa Tarım Bakanı gereken önlemi alacak" diye konuştu.

Yıldırım, dağıtımı yasaklanan amonyum nitratlı gübrelerin yerine konacak gübreyle ilgili çalışmaların da yapıldığını söyledi.

Tarım Bakanlığı bu ay içerisinde, bomba yapımında da kullanılabilen nitratlı gübrelerin satışının durdurulduğunu, piyasadaki nitratlı gübrelerin de toplatılmasına karar verildiğini açıklamıştı.






Bu haber 1,231 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,886 µs