En Sıcak Konular

Kalkınma Bankası yeniden yapılandırılacak

7 Ekim 2016 17:29 tsi
Kalkınma Bankası yeniden yapılandırılacak Sermayesi 1 milyar liraya çıkarılacak olan Kalkınma Bankası, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yapılacak yatırımları destekleyecek.

Kalkınma Bankası yeniden yapılandırılacak

Dünya 

Sermayesi 1 milyar liraya çıkarılacak olan Kalkınma Bankası, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yapılacak yatırımları destekleyecek.

Orta Vadeli Program'a (2017-2019) göre, kamu yatırımları, büyümeye, bölgelerin gelişme potansiyellerini harekete geçirmeye, istihdamı ve ülke refahını artırmaya azami katkı sağlayacak alanlara yönlendirilecek.

Kamu yatırımlarında, özel sektörün üretken faaliyetlerini destekleyecek nitelikteki altyapıya ağırlık verilecek. Bu kapsamda demiryolu, liman, lojistik merkezi gibi alanlar özel öneme sahip olacak. Bu yatırım harcamalarında devam eden projelerden ekonomiye kısa sürede kazandırılabilecek nitelikte olanlara öncelik verilirken, yeni projelerin başlatılmasında üretken sektörlere azami katkıyı sağlayacak projelere yönelinecek.

"Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Programı, Yatırım ve Destek Hamlesi" hayata geçirilerek, bölgede yatırım, üretim ve istihdamın artırılması sağlanacak, terörün meydana getirdiği etkiler ortadan kaldırılacak. Bu kapsamda, Kalkınma Bankası, bölgede yapılacak yatırımları destekleyecek şekilde yeniden yapılandırılacak.

Mevcut sermaye stokundan daha etkin yararlanmak amacıyla idame-yenileme, bakım-onarım ve rehabilitasyon harcamalarına ağırlık verilecek. Kamu yatırım harcamalarında bölgesel bazda Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), Konya Ovası Projesi (KOP), Doğu Anadolu Projesi (DAP) ve Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) eylem planları kapsamındaki yatırımlara öncelik verilecek.

Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) modeliyle yürütülenler dahil olmak üzere, kamu yatırımlarında sektörel olarak, eğitim, sağlık, içme suyu ve kanalizasyon, bilim-teknoloji, ulaştırma ve sulama sektörleri öncelikli olacak. KÖİ projelerinin planlanması, uygulanması, izlenmesi ve değerlendirilmesi süreci güçlendirilecek, kamu kurum ve kuruluşlarının kapasiteleri geliştirilecek.

Sermayesi 1 milyar liraya çıkacak

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yaklaşık 3 hafta önce yeniden yapılandırma kapsamında bankanın öz kaynak yapısının da güçlendirileceğini, 160 milyon lira olan sermayesini 1 milyar liraya çıkarmayı hedeflediklerini dile getirmişti.



Bu haber 1,144 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,191 µs