En Sıcak Konular

Aile işletmesi desteği için son gün 31 Ekim

25 Ekim 2016 14:21 tsi
Aile işletmesi desteği için son gün 31 Ekim TZOB Genel Başkanı Bayraktar, 2016 yılı küçük aile işletmesi desteği başvurularının, 31 Ekim'de sona ereceğini belirtti.

Aile işletmesi desteği için son gün 31 Ekim

Dünya 

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, 2016 yılı küçük aile işletmesi desteği başvurularının, 31 Ekim'de sona ereceğini belirtti.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, 2016 yılı küçük aile işletmesi desteği başvurularının, 31 Ekim'de sona ereceğini belirterek, "Bu destekten yararlanmak için çiftçilerimizin bir an önce başvurmaları kendi faydalarınadır." ifadelerini kullandı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yazılı açıklamasında, 2016 yılı küçük aile işletmesi desteğinden yararlanmak için çay ve fındık hariç Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı ve işletme büyüklüğü toplam 5 dekar veya altında olan açıkta veya örtüaltı ünitelerinde meyve, sebze, süs bitkisi ve ıtri, tıbbi, aromatik bitki yetiştiriciliği yapılması, kamu kurum ve kuruluşu olmaması gerektiğini belirtti.

Desteklemeye esas ürünlerde açıkta üretim için 1 dekarın, örtüaltı ünitelerinde üretim için 500 metrekarenin altında olan küçük aile işletmelerine destekleme ödemesi yapılmayacağını ifade eden Bayraktar, söz konusu destekten faydalanmak isteyen üreticilerin müracaat yılında ÇKS'ye kayıt yaptırmaları veya kayıtlarını güncellemeleri kaydıyla başvuru dilekçesiyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiğini kaydetti.

Bayraktar, örtüaltı ünitelerinde meyve, sebze, süs bitkisi ve ıtri, tıbbi, aromatik bitki yetiştiriciliği yapan üreticilerin başvuru dilekçesine ilave olarak Örtüaltı Kayıt Sistemi belgesi ibraz etmeleri zorunluluğu bulunduğunu da hatırlatarak, "2016 yılı küçük aile işletmesi desteği başvuruları, 31 Ekim Pazartesi günü sona erecek. Gerçek ve tüzel kişilere 2016 üretim yılında dekar başına 100 lira küçük aile işletmesi desteği ödemesi yapılacak. Bu destekten yararlanmak için çiftçilerimizin, işlemlerini son güne bırakmadan bir an önce başvurmaları kendi faydalarınadır." uyarısında bulundu.

Tarımsal destekleme kapsamında şimdiye kadar büyük işletmelerin yatırım yapmaları için desteklendiğini vurgulayan Bayraktar, küçük aile işletmelerini geliştirmeye yönelik yeni başlatılan bu destek uygulamasının büyük önem taşıdığına dikkati çekti.



Bu haber 1,096 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,115 µs