En Sıcak Konular

Piyasayı zorlu bir hafta bekliyor

31 Ekim 2016 10:22 tsi
Piyasayı zorlu bir hafta bekliyor Piyasalar kasım ayına zorlu bir viraj ile başlıyor. Yurtdışında 1-2 Kasım’da Fed faiz toplantısı yapılacak. Faizlerde bir değişiklik beklenmezken, aralık ayı için verilecek mesajlar önemli.

Piyasayı zorlu bir hafta bekliyor

Dünya 

Dolar/TL tarihi zirvenin hemen altında, sınırlı düşüşle güne başladı.

Piyasalar kasım ayına zorlu bir viraj ile başlıyor. Yurtdışında 1-2 Kasım’da Fed faiz toplantısı yapılacak. Faizlerde bir değişiklik beklenmezken, aralık ayı için verilecek mesajlar önemli.

4 Kasım’da ise yine Fed’in kararlarında önemli etkisi olan ABD tarım dışı istihdam ve işsizlik verileri açıklanacak.

Yurtiçinde ise en önemli veri  ekim ayı enflasyonu olacak. 3 Kasım'da açıklanacak olan enflasyonda TÜFE beklentisi yüzde 1.7 düzeyinde.

Borsa haftaya pozitif başladı

Bu gelişmeler paralelinde yurtiçi piyasalar haftaya pozitif bir görünümle girdi.

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi, 226 puan artışla 78.558 puandan açıldı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,29 oranında değer kazandı. 

Dolar zirveye yakın

Türkiye piyasalarının yarım gün işlem gördüğü Cuma günü 3.1273'e karar yükselerek tarihi zirveyi test eden dolar/TL, daha sonra ABD başkanlık seçimlerine ilişkin değişen beklentilerin doların küresel bazda değer kaybetmesine yol açmasıyla birlikte yönünü aşağı çevirdi.

Cuma günü 3.1273'ü test ettikten sonra günü 3.1250 civarında tamamlayan dolar/TL, bu sabah itibarıyla 3.1080/3.1120 seviyesinde güne başladı.

Cuma günü öğlen saatlerinde 3.2680 civarındaki sepet bazında TL bu sabah aynı saatte 3.2569/3.2603 seviyesinden, Cuma 3.3930 civarındaki euro/TL ise 3.4075/3,4100 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar, FBI tarafından ABD başkan adayı Hillary Clinton'un özel e-posta adresi kullanımı hakkında yeni bir inceleme başlatılmasının ardından başkanlık seçimlerini Clinton'un kazanacağına yönelik piyasada yaygın olan beklentinin sarsılmasına paralel olarak Cuma günü kaydettiği kayıplara karşı koymaya çalışıyor.

Geçen hafta Salı günü 99.119 ile yaklaşık dokuz ayın zirvesini gören dolar endeksi bugün 98.305'e geriledikten sonra yüzde 0.1 artıda 98.423 puanda seyrediyor.

ABD faiz kararının giderek yaklaştığı beklentisi gelişmekte olan ülke piyasalarını baskı altında tutarken, yakın coğrafyadaki jeopolitik endişeler ise kurdaki aşağı yönü yavaşlatan gelişmeler olarak ön plana çıkıyor.

Öte yandan başkanlık sistemini de içermesi beklenen Anayasa değişikliğine ilişkin gelişmeler de piyasalarda yakından izleniyor.

Bugün iç piyasada açıklanması beklenen üçüncü çeyrek turizm gelirleri, eylül ayı dış ticaret verileri, Hazine Müsteşarlığı'nın önümüzdeki 3 aya ilişkin iç borçlanma stratejisi ve 2017'ye ilişkin Hazine Finansman Programı takip edilecek.


Bu haber 1,213 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,518 µs