En Sıcak Konular

İstihdam seferberliğine bakanlıklardan da katkı

16 Şubat 2017 10:26 tsi
İstihdam seferberliğine bakanlıklardan da katkı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliği çağrısına özel sektörden sonra bakanlıklardan da destek geldi.

İstihdam seferberliğine bakanlıklardan da katkı

Star 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliği çağrısına özel sektörden sonra bakanlıklardan da destek geldi. 1 haftada 1.1 milyon istihdam sözü veren iş dünyasının ardından, Sağlık ve Adalet Bakanlıkları da yıl sonuna kadar toplam 46 bin 500 kişinin işe alınacağını açıkladı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, katıldığı bir televizyon programında, 16 bin 500 sağlık personeli, 13 bin doktor ve 17 bin şirket personeli istihdam edileceğini açıkladı. Akdağ şunları söyledi: “Maliye Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmelerde 16 bin 500 kişi için anlaşmış durumdayız. 16 bin 500’ün üstüne eklemek istiyorum. Çünkü yeni hastaneler yapıyoruz, yoğun bakımlarımızı düzenliyoruz. 16 bin 500 kişinin içinde doktorlar yok. Çünkü doktorlar Maliye Bakanlığı ile istihdam edilmiyor. Aşağı yukarı 13 bin doktor istihdam edeceğimizi düşünüyoruz. Tahminen 17 bin civarında da şirket çalışanı istihdam edeceğiz.  Doğrusu biz hem hakkaniyet açısından daha uzun süreli eğitim alma açısından üniversite mezunlarına ağırlık vereceğiz. Lise mezunlarını da istihdam etmeye çalışacağız.” Adalet Bakanlığı tarafından hakim ve savcı başta olmak üzere 2017 yılında 10 bin personel alımı yapılması planlanıyor. 3 bin 500 hakim ve savcı alımına ilişkin sınav süreci devam ederken, haziran ayında da 2 bin 750 hakim ve savcı daha alınacak. Edinilen bilgilere göre Adalet Bakanlığı tarafından 2017 yılında en az 6 bin 250 hakim ve savcı alınması planlanıyor. Bu kişiler ÖSYM tarafından yapılan yazılı sınavla alınacak.

ÖZEL SEKTÖRÜN DESTEĞİ SÜRÜYOR

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, istihdam seferberliği kapsamında kentte 100 bin ek istihdam yaratmayı hedeflediklerini belirterek, bu amaçla bin 243 üyeye 165 milyon lira kredi kullandırdıklarını, belirtti. Uşak OSB’de üretim yapan Altınsar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çekçek ise yaklaşık 30 milyon TL’lik yeni bir yatırım yaptıklarını ve kuracakları fabrikada 200’ün üzerinde vatandaşa iş imkanı sağlayacaklarını ifade etti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu da (BDDK), 100 personel alımı yapacağını duyurdu. Damat, Tween ve D’S Damat markaları ile faaliyet gösteren Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı 2017 sonuna kadar 250 kişiyi işe alacaklarını söyledi. Toplamda 66 bin kişiye istihdam sağlayan Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Mustafa Altunbilek “İstihdamda yüzde 10 büyümeyi hedefliyoruz. Bu da yeni 6 bin 600 istihdama denk geliyor” dedi. TAB Gıda, bu yıl Burger King, Popeyes, Sbarro, Arby’s ve Usta Dönerci markalarıyla 1.000’inci restoranını açacak. Şirket ayrıca bu yıl içinde 2 bin 500 kişiye de yeni istihdam sağlayacak.


Bu haber 1,126 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,262 µs