En Sıcak Konular

Gıda ithalatında vergi düşürülüyor

7 Haziran 2017 09:55 tsi
Gıda ithalatında vergi düşürülüyor Ekonomi Bakanı Zeybekci, yerli çiftçiyi korumak için ithal tarım ürünlerine uygulanan gümrük vergisinin yüzde 130'dan yüzde 20 seviyelerine düşürecek düzenlemenin bir kaç gün içinde Bakanlar Kurulundan çıkacağını söyledi.

Gıda ithalatında vergi düşürülüyor

Dünya 

Ekonomi Bakanı Zeybekci, yerli çiftçiyi korumak için ithal tarım ürünlerine uygulanan gümrük vergisinin yüzde 130'dan yüzde 20 seviyelerine düşürecek düzenlemenin bir kaç gün içinde Bakanlar Kurulundan çıkacağını söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, tarım ürünlerinde yerli üreticiyi korumak için kullanılan ve yüzde 130'lara ulaşan ithalat vergilerinin çok yüksek olduğunu, bu oranları yüzde 20-30 seviyelerine indirecek Bakanlar Kurulu kararının bir iki güne çıkacağını söyledi.

Zeybekci, kararın gıda fiyatlarının spekülatif olarak yükselebileceği eşiği aşağı çekeceğini ve fiyatların aşırı dalgalanmasının önüne geçeceğini belirterek, yeni yapının enflasyonla mücadele açısından önemli olduğunu belirtti.

"Artık koruma bu kadar yukarıda olmayacak. Gıda fiyatlarının aşırı dalgalanmasına müsaade etmeyecek bir noktada olacak. Fiyatlar belirlemiş olduğumuz noktaya geldiğinde otomatik olarak ithalat devreye girecek" diyen Zeybekci şunları kaydetti:

"Yüzde 130 olarak koruduğumuz gıda ürünlerinde yaklaşık yüzde 20 ile 30 arasına indiriyoruz. Dolayısıyla gıda fiyatlarındaki oynaklık bu tavana geldiğinde ithalat sistemi otomatik olarak devreye gidecek. Herhangi bir ithalat iznine ve müdahaleye gerek olmayacak. Bu yapıyı enflasyonla mücadelede çok önemli görüyoruz. Bakanlar Kurulu kararı da bir iki güne kadar çıkar."



Bu haber 993 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,406 µs