En Sıcak Konular

Fatih Projesine vergi istisnası

13 Ekim 2017 16:06 tsi
Fatih Projesine vergi istisnası İlk ve ortaöğretimde okuyan 15 milyon öğrenciye tablet bilgisayar dağıtılması ve okullara akıllı tahta sağlanmasını içeren Fatih projesi için yapılacak alımlara başta KDV ve ÖTV olmak üzere çeşitli vergi istisnaları getirildi.

Fatih Projesine vergi istisnası

Dünya 

İlk ve ortaöğretimde okuyan 15 milyon öğrenciye tablet bilgisayar dağıtılması ve okullara akıllı tahta sağlanmasını içeren Fatih projesi için yapılacak alımlara başta KDV ve ÖTV olmak üzere çeşitli vergi istisnaları getirildi.

Fatih projesi kapsamında yapılan mal ve hizmet alımlarında başta KDV olmak üzere çeşitli vergilere istisna sağlayan torba tasarı maddesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyon'unda kabul edildi.

Komisyonda görüşülen 130 maddelik tasarıda yer alan ilgili madde; Fatih projesinde yapılan alımlara KDV, damga vergisi, ÖİV, gümrük vergileri ve harçlar, ÖTV, bandrol ücretleri başta olmak üzere vergilendirmede bir çok istisna getiriyor.

Maliye Bakanı Naci Ağbal konuya ilişkin, ilgili vergilerin önce kamu tarafından ödeneceğini, ardından kamuya tekrar iade edileceğini; dolayısıyla kamunun bir cebinden çıkıp öbür cebine ileri bir zamanda aktarılacağı için bu şekilde bir istisna getirildiğini söyledi. Öte yandan muhalefetin ilgili proje ile bugüne kadar ne kadar harcama yapıldığına ilişkin sorularına komisyonda net bir yanıt verilmedi.

İlk ve ortaöğretimde okuyan 15 milyon öğrenciye tablet bilgisayar dağıtılması ve okullara akıllı tahta sağlanmasını içeren Fırsatları Araştırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (Fatih) olarak adlandırılan proje 2011 yılında başlamıştı.



Bu haber 1,210 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,638 µs