En Sıcak Konular

Bitcoin en büyük düşüşü yaşadı

22 Aralık 2017 16:19 tsi
Bitcoin en büyük düşüşü yaşadı Kripto para Bitcoin merkez bankaları başkanlarından art arda gelen "balon" eleştirileri sonrası 4 günde yaklaşık 7.500 dolar düşerek rekordan uzaklaştı.

Bitcoin en büyük düşüşü yaşadı

Dünya 

Kripto para Bitcoin merkez bankaları başkanlarından art arda gelen "balon" eleştirileri sonrası 4 günde yaklaşık 7.500 dolar düşerek rekordan uzaklaştı.

Bitcoin'de fiyat yükseldikçe yaşanan dalgalanmaların süresi ve büyüklüğü de artıyor.

ABD, 1 Aralık'ta Bitcoin vadelilerine işlem izni verdiğinde 10 bin dolar seviyesinde olan fiyat, 18 Aralık'ta 19.532 dolara kadar tırmanarak rekor kırdı.

Bu takvim içinde Bitcoin'in spot fiyatında yükseliş eğilimi iki kez terse döndü. İlki 7-8 Aralık arasında bir gün sürdü. Bitcoin 16 bin civarından 13 bin dolara geriledi. İkincisi ise 11-13 Aralık arasında iki gün sürdü ve fiyat 17.500 dolardan 16.500 seviyesine gevşedi.

Psikolojik sınırın altına indi

Fakat Bitcoin'de bu hafta yaşanmakta olan düşüş daha uzun süreli ve büyük oldu.

Bitcoin fiyatı 18 Aralık'ta 19.532 dolar ile rekor kırdıktan sonra aşağı yönlü hareketlendi, bugün düşüşün dördüncü günü. Bitcoin fiyatı gün içinde en yüksek 16.820 ve en düşük 12.110 doları gördü. Rekor seviyeyle kıyaslayınca düşüş neredeyse 7.500 dolara ulaşmış durumda. 

2009'da doğan sanal para 7.500 dolar seviyesini ilk kez sekiz yıl sonra 2017 Kasım ayı başlarında geçmişti. Aynı seviyede değer kaybı ise sadece dört günde yaşandı.

Sert kayıplardan sonra bir miktar tepki alımı gören Bitcoin fiyatı saat 15:00'da 13.440 dolar oldu ve psikolojik sınır kabul edilen 13 binin üzerine çıktı.

Algı bozuldu mu?

Bitcoin'de yaşanan hızlı değer kaybının arkasında tıpkı çıkışında olduğu gibi "algı" yatıyor. Son günlerde pek çok ülkenin merkez bankası başkanları ve ilgili bakanları kripto para Bitcoin için "balon" uyarısı yaptı.

Fransa MB Başkanı, "Bitcoin asla bir para birimi değildir. Değerinin hiçbir ekonomik dayanağı yok" yorumunda bulunurken, Danimarka MB Başkanı, "Bitcoin'den uzak durun, bu ölümcül" diye konuştu.

Türkiye'de ise; Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Bitcoin bugün çılgınlık haline geldi. Bu global bir saadet zinciridir, alt zemini yoktur" ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Bitcoin finans tarihinin en büyük balonu olan lale çılgınlığını geçmiş. Bu spekülasyondan uzak durulmalı" yorumunda bulundular.

Art arda gelen bu açıklamalar ve geçtiğimiz günlerde Güney Kore'nin en büyük sanal para borsasının hacklenmesine bir bütün halinde bakıldığında yatırımcının "acaba?" diye sormuş olması bu son düşüşteki hacmi artırmış olabilir.

Diğer taraftan; ABD'de vadeli işlemlerin yanı sıra pek çok banka da Bitcoin için danışmanlık hizmeti vermeye başlayacaklarını duyurdu ve iyimser tahminler de yok değil.

Ancak uzmanlar, aşağı yönlü bu denli büyük hareketlerin satış çılgınlığı başlatabileceği uyarısında bulunuyor.



Bu haber 850 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,148 µs