En Sıcak Konular

Fed yetkilileri: Vergi planı, uzun vadede etkili değil

8 Ocak 2018 11:02 tsi
Fed yetkilileri: Vergi planı, uzun vadede etkili değil Fed yetkilileri, Trump yönetiminin vergi düzenlemelerinin uzun vadede büyümeye sınırlı bir destek sağlayacağını düşünüyor.

Fed yetkilileri: Vergi planı, uzun vadede etkili değil

Dünya 

Fed yetkilileri, Trump yönetiminin vergi düzenlemelerinin uzun vadede büyümeye sınırlı bir destek sağlayacağını düşünüyor. St. Louis Fed Başkanı James Bullard, "Vergi reformu bu kadar büyük bir çerçevede o kadar da büyük değil" dedi.

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin, Başkan Donald Trump'ın vergi reformunun büyümede kısa vadeli bir etki yaratacağına ve ekonomide büyük değişikliklere yol açmayacağına inandıkları belirtildi.

Reuters'ın analizinde, son haftalarda dört Fed yetkilisiyle yapılan röportajlara göre, vergi reformunun yakın vadede ciddi riskler yaratmayacağı ve kısa vadeli bir fayda sağlayacağı kaydedildi.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard ve San Francisco Fed Başkanı John Williams, vergi reformunun kısa vadede büyümeye olumlu katkı yapacağını, ancak bu etkinin Trump yönetiminin beklentilerinin gerisinde kalacağını söyledi.

"Vergi reformu bu kadar büyük bir çerçevede o kadar da büyük değil" diyen Bullard, reformun üretimde artışa yol açarak büyüme potansiyelini artırmasının ise uzun vadede önemli bir değişim yaratabileceğini ifade etti.

Fed'de "bekle-gör" politikası hakim

Reuters'a konuşan yetkililer, kurumlar vergisi ve konut vergisindeki kesintilerin büyümeyi gelecek birkaç yılda kısmen hızlandıracağını, işsizliğin rekor seviyede düşük kalmasına yardım edeceğini ve muhtemelen ücretlerin artmasını sağlayacağını vurguladı.

Yetkililer, şirketlerin vergi planı karşısında yatırımlarını artırıp artırmamasının da büyümede belirleyici olacağına dikkat çekti.

Fed'de genel olarak bir "bekle-gör" politikasının hakim olduğu belirtilirken, bazı yetkililerin düşük enflasyondan endişe ettiği, ayrıca bütçe açığının da uzun vadeli bir endişe yarattığı söyleniyor.

Fed'in son projeksiyonları, 2018'de üç faiz artırımı yapılacağını gösteriyor. Bazı özel sektör ekonomistleri, vergi reformunun etkisiyle dört faiz artırımına gidilebileceğini savunuyor.

Vergi reformu nedeniyle faiz oranlarını yükseltmek için acele etmeye gerek olmadığını söyleyen Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, "Önceden harekete geçmemizi gerektirecek bir durum olduğunu sanmıyorum" dedi.



Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,839 µs