En Sıcak Konular

Moody's: ABD'de vergi kesintisinin yatırımları artırması beklenmiyor

26 Ocak 2018 10:20 tsi
Moody's: ABD'de vergi kesintisinin yatırımları artırması beklenmiyor Moody's, ABD'de geçen ay yürürlüğe giren ve kurumlar vergisinde indirimi öngören yeni vergi yasasının ülkede yatırımları artırmasının beklenmediğini bildirdi.

Moody's: ABD'de vergi kesintisinin yatırımları artırması beklenmiyor

Dünya 

Moody's, ABD'de geçen ay yürürlüğe giren ve kurumlar vergisinde indirimi öngören yeni vergi yasasının ülkede yatırımları artırmasının beklenmediğini bildirdi.

ABD'li uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, ABD Başkanı Donald Trump tarafından geçen ay imzalanan ve ülkedeki kurumlar vergisi oranını yüzde 35'ten yüzde 21'e düşürmeyi, bireylerden alınan vergileri de azaltmayı planlayan yeni vergi yasası hakkında değerlendirmede bulunduğu raporunu yayımladı.

Yeni vergi yasasının ABD iş dünyasındaki yatırımları önemli derecede artırmasının beklenmediğinin vurgulandığı raporda, bunun nedenleri arasında, vergi indiriminden elde edilecek ekstra gelirle ülkedeki şirketlerin, yeni yatırım yapmak yerine, hisse senetlerini borsadan geri satın alma, diğer firmalarla birleşme, diğer şirketleri satın alma veya var olan borçlarını ödeme gibi farklı alanlara yöneleceği gösterildi. 

Raporda, bireylere yönelik vergi indiriminin büyük kısmının da yüksek gelir sahibi vatandaşlara fayda sağlayacağına dikkat çekilirken, vergi mükellefleri içinde yüzde 5'lik bir paya sahip olan bu grubun vergi indiriminden elde edeceği ekstra gelirleri tüketime yansımasının ve bunun ekonomiye etkisinin sınırlı olacağı kaydedildi. 

Vergi indirimi nedeniyle ABD federal hükümetinin gelirlerinin gelecek 10 yılda azalarak 1,5 trilyon dolarlık bir düşüşe neden olmasının öngörüldüğüne yer verilen raporda, ABD'nin borç yükünün beklenenden daha hızlı artmasının tahmin edildiği vurgulandı. 

Raporda, yeni vergi yasası nedeniyle ABD'de yüksek vergi dilimine sahip olan eyalet ve yerel yönetimlerin sundukları hizmetleri de azaltma riskiyle karşı karşıya olduğu bilgisine yer verildi. 



Bu haber 1,387 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,260 µs