En Sıcak Konular

Nefes Kredisi’ne yoğun ilgi

4 Mayıs 2018 14:36 tsi
Nefes Kredisi’ne yoğun ilgi İTO, Nefes Kredisi kapsamında taahhüt ettiği 100 milyon TL'lik kaynağın tamamını öngörülenden önce anlaşmalı 6 bankaya aktardı.

Nefes Kredisi’ne yoğun ilgi

Dünya 

İTO, Nefes Kredisi kapsamında taahhüt ettiği 100 milyon TL'lik kaynağın tamamını öngörülenden önce anlaşmalı 6 bankaya aktardı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Nefes Kredisi kapsamında kamuoyuna taahhüt ettiği 100 milyon TL’lik kaynağın tamamını öngörülenden önce anlaşmalı 6 bankaya aktardı.

İTO'dan yapılan açıklamaya göre, İTO, Nefes Kredisi kapsamında kamuoyuna taahhüt ettiği 100 milyon TL’lik kaynağın tamamını öngörülenden önce anlaşmalı 6 bankaya aktardı.

İTO’nun aktardığı bu kaynak sayesinde ilk bir ayda İstanbul’daki KOBİ’ler 6 ay ana para ödemesiz, 18 ay vadeli ve aylık yüzde 0,99 faizle 1,1 milyar TL'lik kredi kullandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, iş dünyasının yeni yatırımları için krediye temel oluşturmak üzere söz verdikleri nakit parayı finans sistemine erken aktardıklarını belirterek, “Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız tarafından TOBB öncülüğünde başlatılan Nefes Kredisi’ne bilhassa işletme sermayesi ve yatırım noktasında büyük bir ihtiyaç vardı. İTO olarak biz de bu talebe süratle cevap vererek en büyük desteği sağladık. 1,5 milyar liralık Nefes Kredisi desteği öngörmüştük. Kredinin KOBİ sahiplerine süratle kullandırılması için öncülük etmek istedik ve son 4 milyon TL’yi de bugün ödeyerek, 100 milyon TL’lik nakit destek sözümüzü erken yerine getirmiş olduk” ifadelerini kullandı.



Bu haber 845 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,193 µs