En Sıcak Konular

Dolar haftaya 4.25 seviyesinde başladı

7 Mayıs 2018 09:32 tsi
Dolar haftaya 4.25 seviyesinde başladı Dolar/TL yeni haftanın ilk işlem gününde 4.25 lira seviyelerinde...

Dolar haftaya 4.25 seviyesinde başladı

Dolar/TL yeni haftanın ilk işlem gününde 4.25 lira seviyelerinde... Londra'da piyasaların tatil olması nedeniyle piyasada düşük hacim olabileceği düşünülüyor.

Dünya 

Londra'da piyasaların bugün tatil olması nedeniyle piyasada düşük hacim olabileceği belirtilirken, dolarda küresel güçlü seyir ile iç risklerle TL'de kayıp eğiliminin sürmesi bekleniyor.

Cuma günü 4.29 ile zirve yenileyen kur, ABD verilerinin desteği ile 4.23'lere kadar gerilemişti. Dolar/TL, saat 09:30 itibariyle 4.2490 ve euro/TL 5.0765 seviyelerinde yer aldı.

Bir bankacı bugün Londra piyasalarının tatil olması nedeniyle hacmin düşük olmasını beklediğini, önemli bir veri akışı da olmadığını söyleyerek, "Geçen haftaki sert kayıptan sonra normalde TL'de değerlenme beklerdim ama diğer EM paraları da tedirgin. Dolarda küresel bazda bir değerlenme eğilimi söz konusu" dedi ve şöyle devam etti: "Mevcut durumda TCMB'nin 7 Haziran öncesi zorunlu karşılıklar, döviz depo ihalesi ya da TL uzlaşmalı vadeli döviz alım ihaleleri yoluyla piyasada döviz likiditesini artırıcı adımlar atmasını beklerim. TL belli ki bir süre daha benzer para birimlerinden negatif ayrışacak, en azından diğerlerinden daha zayıf bir performans gösterecek. Yerli yatırımcının zaten panik dolar talebi sürüyor diğer taraftan yabancı girişi görmüyoruz. Bu ortamda TL yatırımcısı olmak zor."

ABD'li tutuklu rahip Andrew Brunson'un FETÖ ile bağlantılı olduğu suçlamalarıyla görülen davasında bugün ikinci duruşma yapılacak. Duruşmadan beraat kararı çıkması halinde TL'de ralli görülebileceğini söyleyen aynı bankacı, "Tahvil tarafında ise; enflasyon daha şimdiden yüzde 11'e dayandı, belli ki yüzde 12'leri görecek. Üzerine 3 puan reel faiz koysan zaten yüzde 15 seviyeleri çıkıyor. İki yıllık tahvil faizinin daha da cazip olması için yüzde 17 seviyelerini beklerim ki TL'deki bu kayıplar devam ederse bu seviyeleri de görürüz" dedi.




Bu haber 813 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    40,135 µs