En Sıcak Konular

Dolar güne düşüşle başladı

5 Temmuz 2018 11:01 tsi
Dolar güne düşüşle başladı Dolar/TL bu sabah 4.6730 seviyesinden açıldıktan sonra 4.6548 seviyesine kadar geriledi.

Dolar güne düşüşle başladı

DÜNYA 

Dolar/TL bu sabah 4.6730 seviyesinden açıldıktan sonra 4.6548 seviyesine kadar geriledi. 

Dolar/TL ve tahvil faizleri 14 yılın en yüksek seviyesine gelen enflasyon verilerinin baskısı altında kalırken, küresel ticaret savaşları da piyasalarda olumsuz havaya neden oluyor.

Yurtiçinde bugün TCMB saat 14.30'da haftalık menkul kıymet istatistiklerini ve yurtiçi yerleşiklerin döviz mevduatlarını açıklayacak. Yurtdışında ise saat 15.15'te ABD ADP özel sektör istihdamı, saat 15.30'da ABD işsizlik maaş başvuruları ve saat 17.00'de ABD ISM hizmetler endeksi açıklanacak. Piyasalar ayrıca yarın saat 15.30'da açıklanacak olan ABD tarımdışı istihdam verisini bekliyor.

Öte yandan ABD yarından itibaren Çin'den ithal 34 milyar dolar tutarında üründen gümrük vergisi almaya başlayacak. Beijing'in de buna misilleme yapma sözü vermesi ardından Asya borsaları bu endişe verici belirsizliğin etkisiyle zayıf seyir izliyor.

Dolar/TL ABD piyasalarının kapalı olduğu dün ani bir hareketle 4.72 seviyesinin üzerine çıkarken; 10 yıllık tahvil faizlerinin de rekor seviyelerine geldiğine işaret eden bankacılar, öğleden sonra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin TCMB'nin faiz konusunda gereken adımı atacağını söylemesinin kurda toparlanma sağladığını belirtmişti.

Dün saat 17.26'da 4.6736/4.6769 seviyesinde olan dolar/TL bu sabah en düşük 4.6548 seviyesini görürken, saat 10.24'de 4.6616 seviyesinde işlem gördü. Aynı dakikalarda euro/TL 5.4575 civarında hareket etti.

Geçen hafta Perşembe günü yüzde 16.20'ye kadar gerileyen, enflasyon verisi öncesinde yüzde 16.98 seviyesinde olan 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi dün yüzde 17.74 seviyesine kadar yükselirken, bu seviyenin tarihi zirve olduğu belirtiliyor. Bugün spot kapanışta ortalama yüzde 17.63, valörde son işlemde yüzde 17.65 seviyesindeydi.

Veri sonrası 19.71'e kadar yükselen iki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi dün öğleden sonra yüzde 19.98'e kadar yükseldikten sonra valörde son işlemde yüzde 19.95 seviyesindeydi.


Bu haber 1,182 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,405 µs