En Sıcak Konular

Türkiye Varlık Fonu'nun yapısı değişti

12 Eylül 2018 10:39 tsi
Türkiye Varlık Fonu'nun yapısı değişti Türkiye Varlık Fonu'nun yapısı değişti ve fonun başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu.

Türkiye Varlık Fonu'nun yapısı değişti

DÜNYA 

Türkiye Varlık Fonu'nun yapısı değişti ve fonun başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu.

Cumhurbaşkanlığı'nın, Resmi Gazete'nin bugünkü salısında yayımlanan iki kararı ile, Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi'nin yönetimi belirlendi.

Kararlara göre, Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olurken, Başkan Vekilliği'ne de Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak getirildi. Şirketin genel müdür ve yönetim kurulu üyeliğine Zafer Sönmez getirildi.

Fon yönetimine özel sektörden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Fuat Tosyalı’nın getirilmesi dikkat çekerken, Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, Yatırım Ofisi Başkanı Selim Arda Ermut ile Prof.Dr. Erişah Arıcan diğer yönetim kurulu üyeleri oldu.

Cumhurbaşkanlığı'nın, "Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi'nin Yapısına ve İşleyişine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Karar"ında, "Şirketin Yönetim kurulu Başkanı Cumhurbaşkanıdır" denildi.

Aynı kararda, "Yönetim kurulu üyelerinden birisi Cumhurbaşkanınca başkan vekili olarak görevlendirilebilir. Yönetim kurulu üyeleri ve genel müdür ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde aranan şartları" taşıyacağı karar altına alındı.

Resmi Gazete'nin aynı saypısında yayınlanan bir başka Cumhurbaşkanlığı kararında da, "Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu'nun ekli listede belirtilen başkan vekili ve üyelerden oluşmasına ve Genel Müdürlüğe Zafer Sönmez'in atanmasına karar verilmiştir" denildi.


Kararın ekli listesine göre, Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak olurken, yönetim kurulu üyeliklerine de; Salim Arda Ermut, Hüseyin Aydın, Rifat Hisarcıklıoğlu, Prof. Dr. Erişah Arıcan, Fuat Tosyalı ve Zafer Sönmez getirildi. 



Bu haber 1,016 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,245 µs