En Sıcak Konular

2018 Çocuk İşçiliği ile Mücadele Yılı

20 Kasım 2018 15:41 tsi
2018 Çocuk İşçiliği ile Mücadele Yılı 2018 Çocuk İşçiliği ile Mücadele Yılı ve proje faaliyetleri çerçevesinde Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliği ile Mücadele Konferansı gerçekleştirilecektir.

‘Türkiye’deki Mevsimlik Fındık Tarımında En Kötü Biçimlerdeki Çocuk İşçiliğinin Sona Erdirilmesine Yönelik Kapsamlı Model Projesi’, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliğinde yürütülmektedir.

 

2018 Çocuk İşçiliği ile Mücadele Yılı ve proje faaliyetleri çerçevesinde 21 Kasım 2018 tarihinde Ankara Point Hotel’de ulusal ve yerel paydaşların katılımıyla ekte programı yer alan Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliği ile Mücadele Konferansı gerçekleştirilecektir.

 

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü ertesinde gerçekleştirilecek Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliği ile Mücadele Konferansı ile aşağıda yer alan paneller aracılığıyla konuya ilişkin ulusal ve yerel uygulama örneklerinin paylaşılması ve gerçekleştirilen çalışmaların yaygınlaştırılmasına yönelik çok taraflı işbirliği ve müdahale modellerinin tartışılması hedeflenmektedir.

 

Panel I - Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliği ile Ulusal ve Yerel Mücadele: Örnek Uygulamalar

 

Panel II - Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliği ile Mücadelenin Yaygınlaştırılmasının Yolları: Sürdürülebilir Modeller ve Çok Taraflı İşbirliği

 

2012 yılında başlatılan ve 2020 yılı sonuna kadar devam edecek olan ‘Türkiye’deki Mevsimlik Fındık Tarımında En Kötü Biçimlerdeki Çocuk İşçiliğinin Sona Erdirilmesine Yönelik Kapsamlı Model Projesi’; Avrupa Çikolata, Bisküvi ve Şekerleme Sanayi Kuruluşu (CAOBISCO) ve Hollanda Krallığı desteğiyle, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (AÇSHB) ortaklığında Ordu, Düzce, Sakarya ve Şanlıurfa illerinde yürütülmektedir.

 

Projenin genel hedefi, Ulusal İstihdam Stratejisi (2014-2023) ve Çocuk İşçiliği ile Mücadele Ulusal Programı (2017-2023) temelinde hazırlanan hükümet stratejisi doğrultusunda, mevsimlik tarımda en kötü biçimlerdeki çocuk işçiliğinin (EKBÇİ) sona erdirilmesine katkıda bulunmaktır.

 

Proje ile mevsimlik fındık tarımında EKBÇİ’nin ortadan kaldırılması, bu amaca yönelik geliştirilen stratejik müdahale modelinin aynı zamanda Türkiye’de mevsimlik tarımda EKBÇİ’nin ortadan kaldırılmasına yönelik politika geliştirme ve uygulama sürecine katkıda bulunması, kamu-özel sektör ortaklığı için bir aracı rolü oynaması ve tüm paydaşlar arasında bir eşgüdüm zemini oluşturulması hedeflenmektedir. Bu hedefler bağlamında üç temel çıktı olarak belirlenen “Kapasite Geliştirme, Doğrudan Destek ve Farkındalık Yaratma”ya yönelik çalışmalar yürütülmektedir.



Bu haber 1,306 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,847 µs