En Sıcak Konular

Güne başlarken piyasaya bakış

25 Aralık 2018 08:30 tsi
Güne başlarken piyasaya bakış ABD ile ilişkiler ve petrol fiyatlarındaki düşük seviyelerden destek bulan dolar/TL 5.30'lar civarındaki hareketini sürdürüyor.

Güne başlarken piyasaya bakış

DÜNYA 

ABD ile ilişkiler ve petrol fiyatlarındaki düşük seviyelerden destek bulan dolar/TL 5.30'lar civarındaki hareketini sürdürüyor. Dışarıda ise Trump'ın Fed'e yönelik söylemleri ve ABD hükümetinin geçici olarak kapanmış olması risk iştahını negatif etkiliyor.

Dolar/TL, ABD'nin Suriye'den çekilme kararı ve Fed'in küresel büyümeye yönelik artan risklere karşın faiz oranlarını yükseltme planlarını sürdürmesi ile iki yönde dalgalanmasının ardından yatay seyrediyor.

Dün 5.28-5.32 dar bandında hareket ederek sakin bir görünüm çizen dolar/TL, yeni güne hafif yukarı yönde başladı. Kur saat 08:27'de 5.3226'dan işlem gördü, euro/TL 6.0883'den alıcı buldu.

Dolar endeksi ise Trump'ın Fed'e yönelik yeni açıklamaları sonrası 96.50 seviyesinde yer alıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, dün Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Ekonomimizin tek problemi Fed" diye konuştu. Trump mesajında, "ABD ekonomisi için tek sorun Fed. Yetkililerin piyasalara dair hisleri yok. Ticaret savaşlarını veya güçlü doları anlamıyorlar" ifadelerini kullandı.

Wall Street tarihin en kötü Noel arefesini yaşadı
ABD ve Türkiye liderlerinin karşılıklı pozitif mesajları ve petrol fiyatındaki düşük seyir TL'ye olumlu yansırken, ABD'de hükümetin geçici olarak kapanması küresel piyasalarda risk iştahını negatif etkiliyor.

Wall Street'te yaşanan sert düşüşler Tokyo borsasında da yankı buldu. Japonya'da Nikkei 225 Endeksi son 20 ayın en düşük seviyesini gördü. Endeks dip seviyelerden gelen alımların ardından düne göre yüzde 4,73 ekside bulunuyor.

Dün Wall Street tarihin en kötü Noel arefesini yaşadı. Dow Jones 653 puan düşüşle 22 bin puanın altına inerken, S&P 500 yüzde 2,7 ve Nasdaq yüzde 2,2 geriledi.

S&P 500'ün yılın en yüksek seviyesinden geri gelişi yüzde 20,06'ya ulaştı. Wall Street'te yüzde 20 veya üzerinde düşüş bir ayı piyasası anlamına geliyor.

Uzmanlar, Noel tatili dolayısıyla işlem hacimlerinin düştüğü piyasalarda dalgalı seyirlerin görülebileceği uyarısında bulunuyor. Bugün, Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika'da piyasaların büyük bölümü tatilde olacak.

Petrol 18 ayın dip seviyesinde
Öte yandan NYMEX'de Batı Teksas petrolünün varil fiyatı, Noel tatili öncesinde son 18 ayın en düşük seviyesinden kapandı. Haziran 2017'den bu yana ilk kez varil başına 43 doların altına inen petrol fiyatı günü yüzde 6,38 kayıpla 42,53 dolardan tamamladı. ICE'de Brent petrolü ise dün yüzde 6,19 düşüşle 50,49 dolar seviyesinden kapandı. Brent petrolün varil fiyatı bu sabah 50,73 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, yatırımcıların güvenli liman arayışı içinde ham petrol ve hisse senetleri yerine altın ve devlet tahviline yöneldiğine işaret ediyorlar.


Bu haber 692 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,641 µs