En Sıcak Konular

Nöbetçi Transfer, EFT'deki zaman sınırını sona erdirdi

15 Mayıs 2019 08:37 tsi
Nöbetçi Transfer, EFT'deki zaman sınırını sona erdirdi Birleşik Ödeme tarafından 4 ay önce faaliyete alınan Nöbetçi Transfer'le EFT'deki zaman kısıtlaması sorunu ortadan kaldırıldı...

Nöbetçi Transfer, EFT'deki zaman sınırını sona erdirdi

DÜNYA 

Birleşik Ödeme tarafından 4 ay önce faaliyete alınan Nöbetçi Transfer'le EFT'deki zaman kısıtlaması sorunu ortadan kaldırıldı... 

Elektronik para ve ödeme hizmetleri kuruluşu olan Birleşik Ödeme yeni ürünü Nöbetçi Transfer ile EFT'deki zaman kısıtlamasını kaldırdı. Bu projede 14 banka ile çalıştıklarını ifade eden Birleşik Ödeme CEO'su İlker Sözdinler, hedeflerinin Türkiye'deki tüm bankalarla çalışmak istediklerini ve mevcut EFT pazarından yüzde 5 pay almak istediklerini ifade etti.

Sistemin hazırlık sürecinin 1 yıl olduğunu ifade eden İlker Sözdinler, "4 aydır faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Genel itibarıyla EFT saatleri dışında bankalar arası para transferi yapan bir sistem olarak açıklayabiliriz. Şu anda 14 banka ile çalışıyoruz. Kendi web sitemiz dışında bankaların internet ve mobil şubelerinden de aynı işlemi yapabiliyoruz" dedi.

Ürünün operasyonel sürecinde entegrasyonlarla tamamen otomatik bir yapı kurulduğuna dikkat çeken İlker Sözdinler, "Bu ürünün bankaların API'larıyla birlikte geliştirdik. Her bankanın ayrı teknik altyapı ve güvenlik prosesleri var. Bu süreçleri çözdükten sonra sistemimizi uyumlu hale getirdik. Ayrıca hangi bankada ne kadar para miktarı tutmamız gerektiğini sistem bize otomatik olarak veriyor. Robot uygulamaları da sistemimizde kullanmaya başladık. Şüpheli gördüğümüz işlemlerle ilgili regülatif sorumluluğumuz olduğu için böyle bir çalışma yaptık ve kuralları iyi belirledik. Sistem şüpheli bir işlem gördüğünde anında ilgili gerekli mercilere bildiriyor." şeklinde konuştu.

Türkiye'de yılda yaklaşık 50 milyon üzerinde EFT yapıldığını ifade eden Sözdinler "Bu pazarın yüzde 5'ine talibiz. İnternet ve mobil şubelerinden hizmete girdiğimiz bankalarda yüzde 1'den fazla pay almaya başladık. Belli bir orana ulaştıktan sonra Avrupa'ya yoğunlaşmak istiyoruz. İlk hedeflerimiz Almanya ve ofisimizin bulunduğu İngiltere" şeklinde belirtti.

Sene sonuna kadar 5 farklı ürün çıkacak
Nöbetçi Transfer dışında 5 yeni ürün daha çıkaracaklarını ifade eden İlker Sözdinler, "Online Kaparo sistemini getirmek istiyoruz. Verilen kaporayı güvence altına alıyor. Kobilerin masrafl arını düzenlemesi için bir projemiz var. Ebeveynlerin çocuklarına verdikleri harçlıklarını dijitalleştiren bir üzerine de çalışıyoruz" diye konuştu.

Çok farklı alanlarda faaliyet gösterdiklerini ve bu sebeple ellerinde önemli düzeyde big data biriktiğini ifade eden Sözdiler, "Bu datayı kullanıcıların kişisel ihtiyaçlarına yönelik kullanmayı tercih ediyoruz. İlerideki zamanlarda yeni teknolojilerle kişisel kullanıcı deneyimini daha ileri noktalara taşımak istiyoruz" diye konuştu.

MÜŞTERİ SAYIMIZ 2 MİLYONA YAKLAŞTI
Faaliyet gösterdikleri alanlarda toplam müşteri sayısını 2 milyonu geçtiğini ifade eden İlker Sözdinler, işlem hacminin 2 milyar TL'ye yaklaştığını ifade etti. 6 ürünün devreye girmesiyle yüzde 150 büyüyeceklerini kaydeden Sözdinler genel şirket ile ilgili şunları söyledi:

"Şirketimizde 6 farklı iş kolu ve 14 ürünümüz var. Belediyeler ileyapılan sosyal destek kartları çok tuttu. Çünkü bu destekler bazen suistimal edilebiliyor. Biz bu kart sayesinde önüne geçtik. Artık nereye harcama yapması gerektiğini bu kart sayesinde tanımlayabiliyoruz. Türkiye Süt Birliği ile de aynı TESK ile yaptığımız gibi ön ödemeli kart anlaşması yaptık. 400 bin çiftçimize gübre, tohum, soğuk hava deposu, mazot gibi işlemlerde indirim sağlamayı hedefliyoruz. Son olarak 4 ilde faaliyet gösteren abonelerine dolum yapabilme avantajı sağlayan Gazmatik ve Sumatik projelerinde de yüzde75'lik pazar payına ulaştık. Bunların yüzde 60'ı mesai saatlerinden sonra kullandığını saptadık. Bu projelerde de iki ile daha yayılmak istiyoruz."


Bu haber 1,460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,793 µs