En Sıcak Konular

Gaziantep OSB'ye Teknopark kurulacak

10 Temmuz 2019 08:03 tsi
Gaziantep OSB'ye Teknopark kurulacak Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, alt ve üst yapısı büyük ölçüde tamamlanmış, çevre ile uyumlu, dünyadaki değişime ve gelişime ayak uydurabilen Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin, yatırım ve üretim için cazip imkanlar sunduğunu s

Gaziantep OSB'ye Teknopark kurulacak

DÜNYA 

Gaziantep OSB'nin değerini daha da artırmak, yerli ve yabancı yatırımcıların daha fazla ilgisini çekmek için önemli projeler yürüttüklerini ifade eden Gaziantep OSB Başkanı Cengiz Şimşek, bu amaçla Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile birlikte 5 bin metrekare alana Teknopark kuracaklarını söyledi.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, alt ve üst yapısı büyük ölçüde tamamlanmış, çevre ile uyumlu, dünyadaki değişime ve gelişime ayak uydurabilen Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin, yatırım ve üretim için cazip imkanlar sunduğunu söyledi.

Gaziantep OSB Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyet olarak, temel hedeflerinin OSB'nin marka değerini artırmak olduğunu belirten Cengiz Şimşek, “Organize Sanayi, yatırımın, üretimin, ihracatın merkezidir. Ekonominin can damarıdır. Biz Organize Sanayi Bölgesi'ni ne kadar cazip hale getirirsek, yatırımcı açısından adeta bir çekim merkezi haline dönüştürürsek, bundan en büyük faydayı şehrimiz ve ülkemiz ekonomisi görecektir. Bu nedenle OSB'ye değer katacak, marka değerini yükseltecek projelere ağırlık vereceğiz. Türkiye'nin en cazip OSB'lerinden biri olan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ni daha da tercih edilebilir hale getirmek istiyoruz. Daha güçlü bir Türkiye için daha güçlü bir sanayiye sahip olmamız gerekiyor” dedi.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nin 43 milyon 250 bin metrekarelik alanıyla Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesi olduğunu hatırlatan Şimşek, OSB'nin genel durumu ile ilgili şu bilgileri verdi: “Toplam 5 bölgeden oluşan Gaziantep OSB'de 1000'in üzerinde sanayi tesisi faaliyet gösteriyor. OSB'de aylık ortalama 400 milyon kilowattsaat enerji, 30 milyon metreküp doğalgaz tüketiliyor. Türkiye'de kullanılan enerjinin yüzde 2'sini Gaziantep OSB'deki tesisler tüketiyor. 140 bin civarında işçinin istihdam edildiği OSB, bu özellikleriyle üretimin lokomotifi olmaya devam ediyor.”

“HKÜ ile Teknopark kuruyoruz”

Gaziantep'in güçlü bir sanayi kültürü ve altyapısı olduğuna vurgu yapan Şimşek, “Buna Gazianteplilerin girişimcilik ruhunu da eklemek gerekir. Bunlar önemli avantajlarımızdır. Alt ve üst yapısı büyük ölçüde tamamlanan Gaziantep OSB'nin değerini daha da artırmak, yerli ve yabancı yatırımcıların daha fazla ilgisini çekmek için önemli projeler yürütüyoruz. Bu amaçla Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile birlikte Teknopark kurma çalışmalarımız devam ediyor. 2. OSB'de 5 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan Teknopark'ın yapımına bu yıl içerisinde başlanılması planlanıyor” diye konuştu.

“Çamurdan enerji üreteceğiz”

Atık su arıtma tesisinin işletilmesi sonucu oluşan çamurdan enerji üreteceklerini bildiren Şimşek, “Arıtma tesisi işletmesi sonucu oluşan çamur kekinin hacimsel azalması, bertarafının sağlanması ve enerjiye dönüştürülmesi konusunda 'Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi' inşaatını bitirdik. Kurulacak tesisimiz iki etaptan oluşacak ve toplam 240 ton/günlük çamur yakma kapasitesine sahip olacak. Tesis sayesinde hem enerji ihtiyacımızın bir kısmını karşılayacağız hem de daha temiz bir çevre oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

OSB'YE SOSYAL TESİS VE ÇOK AMAÇLI ÇARŞI YAPILACAK

Çevre ile uyumlu bir sanayi konusunda çok hassas davrandıklarını aktaran Cengiz Şimşek sözlerine şöyle devam etti: “OSB içerisinden geçen Samözü Deresi yoğun yağış dönemlerinde kesit yetersizliğinden dolayı taşma ile sel baskınlarına neden olmakta. Bu sebeple Samözü Deresinde dere ıslah çalışmaları yapılacak. Büyükşehir Belediyemiz de organize sanayiyle ilgili önemli projeler yürütüyor. Gaziray ve Yüksek Hızlı Tren projeleri ile 140 bin kişinin istihdam edildiği Gaziantep OSB'ye ulaşım daha da kolaylaşıyor. Bölgemiz içerisinden geçmekte olan TAG otoyolundan trafiği rahatlatmak ve TIR'ların giriş-çıkışını kolaylaştırmak için OSB’ye giriş bağlantısı yapılacak. Mevcut sosyal tesislerimiz bölgemizin ihtiyacına cevap vermekte yetersiz kalmakta. Bu kapsamda bölge müdürlüğümüzce Aktoprak’ta yapımı tamamlanan İlçe Jandarma Komutanlığının taşınması ve 5. Bölge içerisinde kendisine tahsis edilen alana taşınacak olan TSE binasının yer aldığı alana sosyal tesis projesi uygulanarak, bölge içerisinde ihtiyaçları karşılayacak çok amaçlı çarşı yapılması planlanıyor. Yine Büyükşehir Belediyemizin, OSB'ye yakın bir bölgede kurduğu Kuzey Şehir Projesi ile bölgemizde çalışanlar için cazip fırsatlarla ev sahibi olma imkanı sunuluyor.”


Bu haber 1,014 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,116 µs